19 februari 2005

Paddestoel van eikels.

PADDESTOEL MET AMERIKAANSE EIKELS

 

Klik op de foto om deze vergroot te zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Benodigdheden:

 • ½ grijze oasis bol
 • Reepjes JuttestofKrammen
 • Een mooi berkestammetje of een ander boomstammetje
 • Een pot om het berkestammetje in te plaatsen
 • Enige nagels
 • Heel veel amerikaanse eikels (moeten minstens ½ jaar gedroogd zijn anders krimpen ze nadat je ze vastgelijmd hebt en dan vallen ze af)
 • IJslands mos
 • Mos
 • Oude stukjes grijze oasis om de pot te vullen
 • Spuitbus haarlak

  Werkwijze:

 

1.      Knip de koppen van de nagels en klop enige nagels boven in de houtstam. Laat zo’n 5 cm er bovenuitsteken.

2.      Vul de pot met oude grijze oasis stukken en plaatst de stam in de pot, voorzichtig dat je je niet kwets met de afgeknipte nagelkoppen.

3.      Bekleed de onderkant van de ½ oasisbol met de repen juttestof (zodat het aan de onderkant eruit ziet als de platliggende plaatjes van een paddestoel) en kram deze vast aan de zijkanten van de bol.

4.      Begin nu bovenop de bol met de eikels te plakken met het lijmpistool (voorzichtig want zo’n lijm kan vieze brandwonden veroorzaken, heb je je verbrand laat dan altijd koud water erop lopen en trek de lijm en niet dadelijk vanaf anders kan je vel erbij hebben). Ik plaats altijd een kommetje met water en ijsblokjes in mijn geburen voor het geval dat ik mij verbrand.), eerst 1 in het midden dan 3 of 4 errrond en zo blijf je rondjes plakken tot de bol volledig vol met eikels geplakt is. Let erop dat je dan rand mooi afwerkt.

5.      Nu neem je de spuitbus met haarlak en ga je de eikels een paar maal met deze haarlak bestuiven dan glimmen de eikels heel mooi. Breng telkens een dunne laag erop en laat deze dan heel goed drogen voor je de volgende erop doet. Laat het geheel dan een hele nacht goed indrogen.

6.      Nu vul je de openingen op met ijslands mos. Dit gaat prima met de achterkant van een barbecuestokje. (Hier moet je geen lijm op doen enkel de tussenruimtes goed volstoppen) Wel opletten als je het stuk buiten zet want de vogeltjes van tegenwoordig zijn lui en pikken het mos er tussenuit.

7.      Doe wat lijm op de nagels en plaats de ½ bol oasis in het midden op de stam, gebruik maar goed wat lijm want het paddestoel hoofd heeft toch een heel gewicht. Als hij juist in het midden erop staat druk je het hoofd tot op het einde van de nagels en laat goed drogen.

8.      Bedek de grijze oasis in de pot met wat mos en zet dit vast met krammetjes gemaakt van bloemendraad.

9.      En nu mag je fier zijn op hetgeen je gemaakt hebt, plaats het op een plaats waar je er dikwijls naar kan kijken want het mag gezien worden.

Heel veel succes gewenst!!!!!

 

Theresa.

 

16:33 Gepost door Marian & Roger in bloemschikken-decoraties

De commentaren zijn gesloten.