12 april 2007

.::Lentetuin praatje::.

forsithia

De paasdagen zijn voorbij.

We treffen uitzonderlijk mooi weer voor de tijd van het jaar en daar gaan we van profiteren om in onze tuin bezig te zijn en te genieten.

Met 23 graden mogen we zeker niet mopperen, normaal zijn de temperaturen rond deze tijd 10 graden minder.

 

Het is dan wel zo dat ik de nieuwe planten die we laatst geplant hebben, toch wat water heb moeten geven, ook de pas geplante rozenstruiken, ze hebben toen ook mest gekregen en dat doet niet veel af bij droog weer, dus gaan we ze eens extra begieten.

 

De Rambling  Rector die we enkele weken geleden in de bostuin tegen een sering hebben geplant wil nog niet echt gaan aangroeien, al ziet er de roos gezond uit. We zullen nog wat geduld moeten hebben denk ik.

 

We gaan ook het bospadje nog wat aanvullen met houtschors.

 

De uitgebloeide forsythia kunnen we nu ook gaan snoeien, dit om de volgende lente opnieuw een uitbundige bloei te krijgen.

Hoe het beste te snoeien hebben we al eens beschreven bij de snoeitips.

Uitgebloeide takken neem je weg tot aan een nieuwe knop.

 

Er is nog vanalles te werken in onze tuin, al mag je tuinieren eigenlijk niet als werk zien, want dan is het beste om een onderhoudsvriendelijke tuin aan te leggen waar weinig onderhoud aan is. 

Al heeft een tuin dan ook nog zeker aandacht nodig, want er zal altijd hier of daar iets gesnoeid moeten worden of kale plekken zijn, waar wat aangeplant moet worden.

 

Zie tuinieren als een ontspanning en tuinier met passie!

 

Groetjes uit ons Hofke.

 

PS: Weet iemand nog een oplossing voor het probleem dat we hier vorige week schreven. KLIK HIER om nog eens te lezen.

Mailen zijn welkom.

10:30 Gepost door Marian & Roger in tuinpraatje

De commentaren zijn gesloten.