30 april 2007

.::Communie en andere feesten::.

TAFELDECORATIE (Communie of andere feesten)

Bovenaan zicht 26.04.07

 

 

 

 

 

  

Benodigdheden:

 

§         Een grote spiegel (hangt af van de tafel)

§         2 oasistaartjes van Ø 15 cm

§         Cling plaksel of watervaste tape en 4 oasisprikkers

§         Snijbloemenvoeding

§         Klimopblaadjes, blad van de baardiris

§         Parelsierspelden (groen) en etalagespelden

§         Dunne zilverdraad

§         Blaadjes van de laurierkers (kleine)

§         Blaadjes van het rode malusboompje of cotinus (rode blaadjes)

§         Krammen

§         20 witte rozen

§         Kangoeroepootjes (groen)

§         Doornloze meidoorn

§         Gele conifeer

§         Sierdraad (groen)

§         Kaarsjes in glas (groen/wit)

 

Werkwijze:

 

Tafeldecoratie 26.04.07      1.      Eerst moet je de oasistaartjes in het midden doorsnijden en ze op de spiegel leggen om te zien hoe je de schikking gaat maken. Ik heb eerst met krijt een lijn in het midden van de spiegel getekend en de snijvlakken van de oasistaartjes op deze lijn gelegd. Eénmaal boven de lijn en éénmaal onder de lijn. Zo krijg je een golvende lijn als je de taartjes bekijkt.

2.      Verwarm het cling plaksel met een aansteker en plak deze op de spiegel daar waar de oasis zal komen. (Dit kan je beter 1 dag op voorhand doen) zodat de cling goed plakt anders zou deze kunnen lossen als je de natte oasis erop zou leggen.

Slinger met rode malusblad 26.04.07      3.      Maak 2 slingers met blaadjes, 1 x met de donkere, en 1 x met de groende blaadjes. Deze maak je door de blaadjes dubbel te plooien en dan op de zilverdraad te rijgen. De groene neem je eenmaal van de groene kanten en een paar met de grijzere kant, zo bekom je licht en donker groen. Lengte afpassen op de halve boog van het taartje.

 Slinger met blaadjes van de laurierkers 26.04.07    4.      Zet de natte oasis vast op de oasisprikkers. Randen afronden, dit steekt beter. Leg de slingers tegen de bogen van de 2 binnenste taartboogjes en zet vast met krammen. De slingers liggen op de spiegel. Boven de blaadjes slingers prik je het irisblad vast met de parelsierspelden.


 

 5.      De vlakke kant van het taartje werk je af met klimopblaadjes die je vaststeekt met etalagespelden.

 Irisblad boven bladslinger 26.04.07 6.      Snij kleine stukjes van de gele conifeer en verdeel deze over de halve taartjes.

     7.      Verdeel de rozen, begin van boven en zie dat je de bogen volgt, zo krijg je van bovenaf gezien een golvende lijn van de rozen. Dan nog 2 rozen aan de voor en achterkant van de buitenste taartjes.
 

 

Detailzicht 26.04.07      8.      Tussen de rozen steek je korte takjes van de doornloze meidoorn en korte stukjes van het kangoeroepootje. Goed dicht steken er mag geen oasis meer te zien zijn.

     9.      Ontrol de sierdraad in grote bogen en zet deze vast in het begin van het bloemstuk en laat deze golvend over het bloemstuk vallen en zet ook vast op het einde.

 

In de lengte bezien 26.04.07      10.  Plaats de kaarsjes mooi verdeeld over de spiegel

     11.  Laat de gasten nu maar komen.

 

Veel plezier met de mooi versierde tafel.

 

 

     Theresa,

09:25 Gepost door Marian & Roger in bloemschikken-tafeldecoratie

De commentaren zijn gesloten.