05 mei 2007

.::Azalea's::.

azalea mollisIn het voorjaar zijn de azalea’s evenals de rododendrons de blikvanger in onze tuin.Sommige zijn wel meer dan 20 jaar oud.De oranje azalea mollis in onze tuin bloeit zo intens, gewoon schitterend om te zien.


azaleaazalea closeOok de azalea’s midden in de buxustuin bloeien uitbundig. Het is op dit moment een echte luxe om door onze tuin te kunnen wandelen. 
 
azalea-op-stamDe witte azalea’s op stam staan volop in bloei en voelen zich de koning te rijk om tussen de andere boeiers te staan, omringd met een haagje dat we binnenkort weer gaan snoeien.

Voorop tussen hen in de vaas met de eenjarige nobelia’s.

Azalea’s staan graag in een humesrijke en vochtige grond. Ze hebben graag een beetje schaduw, al gedijen ze ook wel in volle zon, maar dan moet je ze zeker om de paar dagen een gieter water geven.azaleas in de buxustuinOmdat azalea’s op overjarig hout groeien, mag je ze alleen direct na de bloei een klein beetje in snoeien.Onze Azalea’s worden weinig geplaagd met ziektes, al hebben ze op een ander jaar wel eens ezelsoren gehad.Dat zijn dikke vergroeiingen die er uit zien als oren en worden veroorzaakt door een schimmel. (Dit jaar nog niet gezien, mochten er nog aan gaan komen dan zullen we er een foto van nemen en hier plaatsen)De plant gaat aan deze vergroeiingen wel niet dood, maar pluk deze vervormingen wel direct af en gooi ze niet op de composthoop maar in de vuilbak om verspreiding van de schimmel tegen te gaan. 

Azalea’s zijn prachtige dankbare heesters en zeker de moeite om in de tuin te hebben.

14:00 Gepost door Marian & Roger in struiken-heesters

De commentaren zijn gesloten.