06 mei 2007

.::Weigelia::.

weigeliaDe weigelia of te wel weigela genoemd, kent ook weer verschillende varianten.

Ze bloeien van mei tot juni.

Bij ons in de tuin de Weigelia Florida “Nana Variegata”  heeft lichtgroene blaadjes met een wit/geel randje en wit/rose bloemetjes.

Deze struik staat al jaren in onze tuin en een aantal jaren geleden hebben we deze heester een verjongingskuur gegeven door de struik flink terug te snoeien tot 15 cm boven de grond.

weigelia-witDeze weigelia heeft hierop weer hele mooie uitlopers gekregen. De lange takken hangen nu weelderig gebogen, met volop kleine trosjes bloemen.

Het beste is om na de bloei een beetje in te snoeien, meestal ontstaat er in het najaar dan nog een tweede bloei.

 

Dan staat er ook nog de roodbladige weigelia Florida “Purpurea” met donker roze trompet vormige bloemen, die met kleine trosjes bij elkaar hangen.

weigelia roseDeze struik groeit iets compacter. Na de bloei snoeien we ook een beetje in, maar deze heester heeft bij ons nooit een tweede bloei. Maar is al mooi door het roodkleurig blad.

Weigelia’s zijn bladverliezend en kunnen oud worden. Weigelia Florida “Nana Variegata” staat ook al ruim 20 jaar in onze tuin. De Florida “Purpurea” is een gekregen stek die we zelf hebben gekweekt, eerst een jaar in de pot om wortels te krijgen en daarna uitgeplant in de tuin.

Verder heeft de weigelia weinig onderhoud nodig en is zeker een aanwinst in elke tuin klein of groot.

09:00 Gepost door Marian & Roger in struiken-heesters

De commentaren zijn gesloten.