09 mei 2007

.::Florissant::.

varen-in-keulse-potDe tuin staat er florissant bij.

We zitten ondertussen al weer 9 dagen in mei en wat waren we afgelopen maandag blij, dat er hemels water uit de blauwe wolken kwam na zes weken droog en zonnig weer.

Ondanks de regen staan de azalea’s in de tuin nog te schitteren, al zullen deze na een week regen wel hun beste tijd hebben gehad.

 

Sommige rododendrons, zijn hun mooie bloemen al kwijt, vooral door de wind. Her en der liggen de verwelkte bloemknoppen door onze tuin te warrelen.

Maar er staan al weer enkele andere rododendron soorten in de knop, dus volgende week krijgen we weer een nieuwe kleurenpracht te zien.

 

In de Keulse pot die ik laatst cadeau heb gekregen, begint de varen al open te gaan en staat mooi in het hoekje langs het zitbankje onder de parasol van coniferen.

vlijtige-liesjesWe hebben tussendoor ook al enkele bloembakken gevuld met vlijtige liesjes voor op het terras. Staat mooi bij de potten met hosta’s, die nu al voor een groot deel hun blad laten zien.

 

Als het deze hele week geregend heeft, dan is er genoeg gevallen voor de hele maand mei, zegt de weerman. Hopelijk kunnen we dan volgende week weer een beetje droog weer verwachten, zodat we de buxus haagjes kunnen knippen.

We zullen zien en anders tussen de buien door.

 

Komende zondag is het Moederdag en er zullen weer vele moeder blij worden gemaakt met bloemen. Ook Theresa heeft weer een schitterend bloemstuk gemaakt voor Moederdag, dat vandaag nog wordt geplaatst, zodat liefhebbers van bloemschikken het stukje kunnen namaken of nieuwe ideeën op kunnen doen.

 

Beste tuingenieters, dit was ons tuinpraatje voor vandaag, geniet met volle teugen van uw tuin!

Groetjes uit ons Hofke.

10:00 Gepost door Marian & Roger in tuinpraatje

De commentaren zijn gesloten.