18 mei 2007

.::Klimhortensia::.

Hydrangea anomala petiolaris

 

KlimhortensiaOver deze klimhortensia zijn wij uiterst tevreden. De klimmer bedekt ongeveer de halve lengte van een scheidingsmuur. Het overige gedeelte wordt begroeid door de groenblijvende hedera klimop die we al eens eerder beschreven.

De klimhortensia heeft iets langer nodig gehad om de hele muur te bedekken, maar we worden toch al enkele jaren beloond door hun prachtige witte bloemschermen.

Toen de plant nog klein was, hebben we de lange takken eerst moeten vast binden tegen de muur, maar na een jaar begon de klimmer zich al zelf vast te hechten.

 

Klimhortensia-closeDe bloemen staan nu al in bloei, omdat dit jaar alles wat vroeger is, maar gewoonlijk bloeien ze van begin juni tot en met augustus.

Na de bloei snoeien we de klimhortensia wat in, want sommige takken kunnen tot ruim een halve meter van de muur groeien.

Deze hortensia verliest wel zijn blad in de winter maar is verder heel makkelijk in onderhoud.

Je kunt deze tegen een muur in de zon planten, maar doet het ook in half- als volledige schaduw goed.

Voor de rest gewoon zijn gang laten gaan enkel als je zelf nodig vind kun je snoeien, dit is alleen nodig indien u de klimmer wat in toom wilt houden, zodat die niet te breed en hoog wordt.

Wij laten de bloemschermen meestal staan tot na de winter, omdat de bruin geworden bloemschermen ook decoratief kunnen zijn. In het voorjaar kan je ze dan nog verwijderen.

 

Deze klimhortensia een mooie klimmer, die wij zeker niet zouden willen missen in onze tuin.

10:00 Gepost door Marian & Roger in klimplanten

De commentaren zijn gesloten.