23 juni 2007

.::Geitebaard::.

Geitebaard-aruncus-aethusifOf de "Aruncus aethusifolius"

 

Deze plant in driehoekvorm in het buxusperkje geplant. Omdat het tuinpad schuin naar het midden van ons hofke loopt is op deze plaats in de tuin een soort driehoek ontstaan. Hierdoor hebben we drie soorten planten in een driehoek kunnen planten.

Al eerder schreven we over de Kaukasissche Vergeet-mij-niet Brunnera macrophylla die in een driehoek in het midden naast de geitenbaard is geplant en de derde soort is de sedum vetplant.

Zo bloeit er in het voorjaar, zomer en najaar wat in dit gedeelte van de tuin.

 

Maar om even een beetje uitleg te geven over de Aruncus aethusifolius of te wel geitebaard genoemd.

Het is geen lang bloeiende plant. Hooguit twee tot drie weken. De witte aren drogen gauw uit en daarna worden ze bruin. Het varenachtigblad is wel decoratief en blijft nog tot in oktober mooi groen. Daarna verdwijnt de plant volledig voor een winterrust en komt in het voorjaar weer te voorschijn.

 

Deze plant wordt ongeveer 30 cm. hoog en de witte aren komen dan ook mooi boven het buxushaagje uit.

Omdat dit gedeelte van de tuin veel schaduw heeft voelt deze plant zich hier bijzonder goed thuis. Ze staan nu al verschillende jaren op de zelfde plaats en de plant bloeit elk jaar volop. Dus is het eigenlijk niet nodig om deze plant alle twee drie jaar te splitsen, wat bij veel andere vaste planten wel gedaan wordt omdat meestal de bloei na een paar jaar minder wordt als ze verouderen.

Een leuk en gemakkelijk plantje ondanks de korte bloei.

08:00 Gepost door Marian & Roger in vaste planten in onze tuin

De commentaren zijn gesloten.