24 juni 2007

.::Purperklokje::.

purperklokje"Heuchera"

Purperklokje heeft wel iets speciaals voor mij. Het plantje op de foto stamt af van een van de purperklokjes uit de hof van Oma. Jaren gaat het al mee, dat wil zeggen het wordt wel om de vier vijf jaar gescheurd en oude houterige delen waar nog weinig blad aan zit, worden dan verwijderd, omdat anders de bloei minder wordt.

 

Dit voorjaar heb ik echter wat veel moeten verwijderen en heb ik de plant ook nog eens in meer stukken verdeeld, omdat ik deze in buxusperkje bij het tuinbankje tussen de rozen heb geplant. Vandaar dat er per plantje, maar een paar bloemen in zijn gekomen, maar dat zal volgend jaar anders zijn en zullen ze volop bloeien.

Wat ik dan prettig vind, want ik schik ze ook graag in de vaas tussen de rozen, de bloemetjes blijven lang mooi.

Ze bloeien van mei tot en met juli.

Deze plant is winterhard en het aantrekkelijk blad dat ongeveer 20 cm. hoog wordt, blijft in de winter zelfs groen. In het voorjaar komen er nieuwe blaadjes bij, waarna de oude buitenste bladeren bruin worden en afsterven. Als je de buitenste bladeren verwijderd staat de plant er in het voorjaar weer fris bij.

 

hommel-in-purperklokjeDe klokjes bloeien op lange stelen van ongeveer 50 cm. hoog

Heuchera vind je in verschillende soorten. In onze tuin staan ook nog een paar plantjes waarvan de bloemetjes wit zijn en een purperkleurig blad heeft.

Een dankbaar plantje in de tuin wat verder weinig onderhoud vraagt.

08:00 Gepost door Marian & Roger in vaste planten in onze tuin

De commentaren zijn gesloten.