26 juni 2007

.::Hosta fortunei::.

hosta-lelie-groen-met-gele-De Hosta fortunei is een goudbonte, violet-bloeiende schoonheid.

Hosta’s voelen zich thuis in een schaduwrijke omgeving.

Van de Hosta fortunei staan er enkele in de bostuin en ook één in pot op het terras.

De lelie van deze hosta vind ik bijzonder mooi al ben ik ook wel weg van de lelie van de hosta elegans met blauwgroene bladeren.

 

Hosta’s hebben weinig onderhoud nodig, al zijn ze uitgebloeid, hun blad blijft decoratief, zolang je de slakken uit de buurt kunt houden of geen schade wordt aangebracht door een hagelbui.

De planten zijn winterhard en het blad sterft in de winter af en verdwijnt volledig, om in het voorjaar weer aan een nieuw seizoen te beginnen.

hosta-groen-geel-met-lilaleHosta’s kan je op dezelfde plaats laten staan, mits je veel plaats in je tuin hebt, anders ben je wel genoodzaakt om ze uit te dunnen, want sommige hosta’s worden uitbundige planten die wel een meter doorsnee kunnen hebben.

Als een hosta jaren op een vaste plaatst staat, zal het met deze plant ook weer niet makkelijk zijn om te scheuren, want de wortels van de hosta gaan diep in de grond op zoek naar vocht en voeding. Maar net zoals bij de daglelie gaan wij er met grove middelen tegen aan en gebruiken dan het liefst de schop. Gewoon doorsteken het enige wat een beetje kan beschadigen is het buitenste blad, maar als je dit vroeg in het voorjaar doet, dan kan je de beschadigde wortels met scheuten verwijderen en zijn er nog genoeg wortels, zodat de hosta weer mooi als een nieuwe plant kan uitgroeien.

10:00 Gepost door Marian & Roger in hosta's

De commentaren zijn gesloten.