08 juli 2007

.::Clematis::.

clematisDe Clematissen of te wel bosrank genoemd, staan al enige jaren op dezelfde plaats tegen de rozenboog, doch vorig jaar moest de vorige rozenboog, wegens slijtage er aan geloven en hebben de Clematissen tijdelijk tegen een stok gesteund.
We hebben twee klimmers de een heeft een roze en de andere is blauw-paars van kleur.
Sinds we in het voorjaar de nieuwe rozenboog hebben geplaatst en de klimmers zich weer een weg naar de hemel zoeken is dit machtig mooi om te zien.

Jaren hebben deze Clematissen aan de rechterkant van de rozenboog gestaan en altijd knipte ik die in het voorjaar tot een 30 cm van de grond terug en daarna leggen ze weer een hele weg af naar de bovenkant van de boog. Af en toe help ik ze door de hoofdtak te binden, maar gewoonlijk krullen de jonge zijstengels zich al vast om de ijzeren buizen van de boog en hijsen ze zichzelf omhoog.

clematis-blauw-paarsAan de linkerkant van de rozenboog stond de New Dawn, maar in het voorjaar hebben de Clematissen gezelschap gekregen van een nieuwe klimroos namelijk de Santana een mooie rode klimroos. De rode kleur die bijzonder mooi combineerd bij de Clematissen en ons zeker niet heeft teleurgesteld.
Er zijn verschillende soorten Clematissen te verkrijgen zelfs niet klimmende. Ze hebben ook verschillende bloeitijden. Onze Clematissen bloeien in de zomer vanaf juni tot augustus door.

20:00 Gepost door Marian & Roger in klimplanten

De commentaren zijn gesloten.