29 juli 2007

.::Fuchsia::.

fuchsia op  het terrasijsbloemetjesDit jaar een fuchsia op stam en een op de tuintafel. De fuchsia op de tuintafel is ondertussen verhuisd naar de bloemenbak links op het terras, waar we in het voorjaar ijsbloemen in hadden geplant.

De ijsbloemen hadden hun beste tijd gehad en vooral het natte weer is niet zo gunstig voor deze bloemetjes die graag zon hebben.

bellekesplantFuchsia’s, wij noemen ze ook wel bellekesplant zijn er in vele soorten. Je kunt ze ook makkelijk zelf stekken, het is lang geleden dat ik dat nog eens gedaan heb, maar ga het een van deze komende weken toch weer eens doen.

Ze moeten dan wel binnen op een koele plaats staan, want buiten kunnen ze bevriezen.

fuchsiaFuchsia’s die je nu of in de komende maand gaat stekken, bloeien meestal het jaar daarop. Stek je de fuchsia’s vroeg in het voorjaar maart-april dan bloeien ze nog diezelfde zomer.

Als je een stekje neemt van de fuchsia, dan kan je die in een glazen vaasje met water zetten en na enkele weken heeft de stek wortels en kan je die in potgrond verplanten.

Je kunt de stek ook in zand laten bewortelen, maar dan moet je het zand wel goed vochtig houden. Ik heb beide stek methode ooit gedaan en het werkt uitstekend om weer plantjes voor het jaar daarop in de tuin te hebben.

10:00 Gepost door Marian & Roger in terrasplanten

De commentaren zijn gesloten.