05 augustus 2007

.::Beste lezers van ons Hofke::.

Genieten in ons HofkeLangs deze weg wil ik u bedanken voor uw bezoek aan ons Hofke, de leuke en vriendelijke complimenten die ik regelmatig ontvang via het gastenboek en de mailbox.

Omdat ik niet altijd in de gelegenheid ben om meteen een mail te beantwoorden ben ik hopelijk niemand vergeten, maar ik probeer altijd een mail te beantwoorden al is het enkele dagen later. Het doet goed om te vernemen, dat mensen van ons Hofke genieten.

 

Tuinieren is voor mij een passie, iets wat ik al jaren doe in mijn vrije uurtjes. Het is een plezierige ontspanning, terwijl ik bezig ben….genieten van de fauna en flora in onze tuin.

Het is gewoon een liefhebberij, dat begonnen is vroeger met de tuin van mijn ouders en later ons eigen Hofke. Natuurlijk heb ik Roger ook met mijn passie besmet, ik mag hem hier dan ook een pluim geven, want hij doet altijd het zware werk o.a. spitwerk en hagen snoeien. Ik mocht voor tuinarchitect spelen en de planten een plaats geven.

 

Ons Hofke heeft al vele veranderingen ondergaan, omdat we het allemaal zelf deden. Om uit te vinden op welke plaats de plant of struik zich in onze tuin het beste voelde, hebben we veel ondervonden met vallen en op staan, we hebben er zelfs groenten gehad en fruitbomen. Stilaan kwamen de zelfgekweekte buxushaagjes in de tuin om afzonderlijke perkjes te maken met wandelpaadjes en daarna nog enkele veranderingen in de verouderde stukken. Zo bleven we in de tuin bezig, om te worden wat het nu is.

 

Het computertijdperk kwam er voor ons ook aan en ik begon op 6 augustus 2003 met een tuinblog. Ik wilde mijn passie delen.

Ik kijk nu terug op 4 jaar tuindagboek van ons Hofke en heb dat met evenveel liefde en plezier gedaan als het tuinieren zelf.

Via mail kwamen er vragen binnen, vaak over snoeien. Door u wist ik wat ik het beste kon beschrijven op deze blog en zo is hier niet alleen het reilen en zeilen in ons Hofke ontstaan maar ook veel informatie.

 

Ondertussen werd ons tuindagboek aangevuld door de prachtige bloemstukken van Theresa, waarvoor ik haar zeer erkentelijk ben, dat wij die prachtige creaties mogen tonen, samen met haar beschrijving.

 

Omdat wij ook graag andere tuinen bewonderen heb ik een blog aangemaakt met de titel “Tuin in de kijker” dat we linken aan ons Hofke.

 

Daarom onze vraag: Hebt u ook een tuinpassie?

 

Laat het ons dan weten, u hebt misschien een favoriet plekje in uw tuin wat u graag wilt laten zien, u bent een rozenfan of een verzamelaar van een bepaalde plant.

 

Hebt u een grote of speciale tuin, misschien een klein tuintje waar toch veel in te vinden is, zelfs een aangekleed balkonterras vinden wij leuk om te mogen zien.

Of die ene geranium, fuchsia of andere terrasplant, die het zo leuk doet, terwijl uw tuin misschien nog een planning is.

 

Stuur dan een foto….meerdere mag ook, met een bijgaand schrijven via de mail van ons Hofke en wij plaatsen dit met veel plezier bij “Tuin in de kijker”

 

Indien u ons foto’s stuurt, die geplaatst mogen worden, zou u dan zo vriendelijk willen zijn om erbij te vermelden dat het voor “Tuin in de kijker” is.

Zonder uw toestemming, kunnen wij enkel zelf uw tuin bewonderen en verder niets ondernemen om bij Tuin in de kijker te plaatsen.

 

En natuurlijk willen wij ook uw tuintips en ondervindingen plaatsen, ze zijn van harte welkom.

 

Beste mensen wij wensen u nog veel leesplezier op de tuinblog van ons Hofke en Tuin in de kijker.

 

Groetjes uit ons Hofke!

 

12:00 Gepost door Marian & Roger in tuinpraatje

De commentaren zijn gesloten.