10 augustus 2007

.::Hibiscus::.

de hibuscus  geeft fleur in het boseen beetje zon vangenOnze hibiscusstruik geeft ondanks de schaduw van de dennen een mooie bloei en daar ben ik best trots op.      

Ruim 20 jaar geleden hebben we deze geplant en was het nog een heel klein struikje. Toen der tijd had het een mooi plaatsje en kreeg veel meer zon dan nu, want ondertussen zijn de dennen van de buren meters hoog geworden en valt het middelste stuk van onze tuin volledig in de schaduw. kijk mij eensInmiddels is de hibiscus al een aantal jaren een volwassen struik en af en toe om de paar jaar snoeien we deze een beetje terug, want ze moet plaats maken voor de doorgang naar ons tuinschuurtje. En ik mag er ook wezen

Het zelfde met onze hibiscus op stam, omdat ik deze niet te groot wil, snoei ik om de paar jaar de takken wat terug. Hoe ik deze snoei heb ik al eens eerder beschreven op deze tuinblog.

Als je plaats en ruimte genoeg hebt in de tuin dan hoef je een hibiscus eigenlijk helemaal niet te snoeien, dat is nergens voor nodig want een hibiscus groeit vaak mooi in vorm verder zonder snoei. Wil je de hibiscus toch graag wat terug snoeien, dan kan je dit terug vinden onder de categorie snoeien.

12:01 Gepost door Marian & Roger in struiken-heesters

De commentaren zijn gesloten.