13 augustus 2007

.::Choisya ternata::.

choisya ternataOver de Mexicaanse oranjebloesem die eigenlijk bij ons in het voorjaar, rond mei, uitbundig bloeit, met mooie trossen witte bloemetjes, zie ik dat er nog niets is geschreven in ons tuindagboek. Ze staan bij ons achter in de tuin, als achtergrond bij de hibiscus op stam.Ik moet deze de laatste jaren elk jaar snoeien, want anders krijgen andere planten in onze tuin geen ruimte meer. Als je plaats en ruimte genoeg hebt, dan hoef je ze echt niet te snoeien. De plant kan wel 2 meter hoog worden en ze blijft wintergroen.

We hebben twee soorten: de ene met heel lichtgroen blad met de naam choisya ternata sundance en dan de tweede met glanzend donkergroen blad is de choisya ternata aztec pearl.

De bloemen hebben een heerlijke geur alsook de blaadjes. Je hoeft maar langs de struik af te lopen en je krijgt de zoete geur al onder je neus.Ik denk dat deze struik bij ons op de juiste plaatst staat, want elk jaar doet ze haar uiterste best. Het zijn vier struiken op een rij en ze staan beschut tegen een afgesloten scheidingshek. Ze staan een beetje in de schaduw van het dennenbos en krijgen daardoor geen fel zonlicht. Waarom dat ik er nu over schrijf als ze eigenlijk in het voorjaar bloeien zou je zeggen. Wel deze struiken bloeien in de nazomer nog een keer. Ze staan al in knop en enkele zijn al open. De bloei in de nazomer is misschien iets minder uitbundiger dan in het voorjaar. Ik vind het een prachtige dankbare struik.

07:00 Gepost door Marian & Roger in struiken-heesters

De commentaren zijn gesloten.