14 augustus 2007

.::Marjolein::.

wilde marjolein-oregano vulgare wilde-marjoleinWe hebben twee soorten Marjolein in onze tuin, dat ook wel Oregano wordt genoemd.  De wilde marjolein met paarsroze bloemen, links op de foto, wordt niet zo hoog (ongeveer 30 cm) als de marjolein waar ik de hommels op heb gefotografeerd, rechts op de foto. De Marjolein met de lila witte bloemetjes kan wel tot 50 cm. hoog worden.

Nu met de vele regen had ik ze eigenlijk moeten opbinden, want de plant is uit elkaar gevallen. Je kunt ze gebruiken als keukenkruid, maar zelf gebruik ik dit kruid in de keuken niet zo veel. We hebben het meer voor het bloemetje gedaan en voor de geur. Het is heerlijk als ik langs de border die  tegen de klimop afscheiding ligt over het tuinpaadje loop en je ruikt de kruiden. Er zijn daar tussen verschillende kruiden geplant die ik hier ook al in ons Hofke heb beschreven. Ik pluk ook wel eens takjes marjolein om in een bloemboeketje te gebruiken. Meestal de marjolein met de paarsroze bloemetjes.

Beide soorten bloeien in onze tuin in juli en augustus, al begint de paars roze gewoonlijk iets later, pas eind juli te bloeien.

07:00 Gepost door Marian & Roger in kruiden

De commentaren zijn gesloten.