06 september 2007

.::Notenboompje::.

notenboompjeDat in onze bostuin een knappe gast woont dat weten we ondertussen al, daar schreven we hier eerder over. Het eekhoorntje dat zijn wintervoorraad verbergt in onze tuin en waarschijnlijk niet meer kan terug vinden. Zo dacht ik deze zomer een onkruidje te vinden tussen de geraniums in de plantenpak.

Ik zag op de eerste plaats niet dat het om een notenblad ging, maar toen ik deze uit de plantenbak trok hing de noot er nog aan.

Een notenboom door onze eekhoorn geplant kan ik niet over mijn hart krijgen om die weg te doen en heb ik het plantje in een pot geplant. Ik zal het plantje komende winter in de serre een plaatsje moeten geven, want zolang deze in de pot zit en niet in de tuin is geplant kan deze bevriezennoten en beukennootjes oogst van zus gekregen en ik zou toch graag willen zien wat er van het boompje wordt.Als de boom groter is of dit dan een plaatsje in onze tuin gaat krijgen? Vermoedelijk niet, want er zal te weinig plaats zijn in onze tuin, maar voor het zover is zijn we al weer jaren verder en zeker voordat de boom een oogst zal geven zoals op het schaaltje.

07:00 Gepost door Marian & Roger in tuinpraatje

De commentaren zijn gesloten.