11 september 2007

.::Zonnebloemen in de vaas::.

We hebben ze jaren geleden zelf in de tuin gehad. In het voorjaar zijn ze makkelijk zelf te zaaien, om ze na een paar maanden in de tuin uit te planten.

zonnebloem-donkerIn de zomer zie je de bloem elke dag groeien. We hebben er gehad die ruim twee meter hoog werden. Nog even een zonnebloem in ons fotoalbum op de computer gezocht van een aantal jaren geleden. We hebben de gewone gele zonnebloem in de tuin gehad, maar deze bruin kleurige op bijgaande foto vond ik indertijd ook zo leuk. Ze stonden heel lang in de vaas. En als je onderstaande tip volgt van Theresa dan kan je wel een maand genieten van deze prachtige bloemen in de vaas.

TIP: Zonnebloemen in de vaas.

Indien je de zonnebloemen in een vaas wil zetten dan moet je ze na de aankoop thuis eerst nog van een paar bladeren ontdoen. Goed aansnijden met een scherp mes en de stelen in 10 cm kokend water zetten, ja je leest het goed in kokend water.

Laten afkoelen en in een vaas met lauwwarm water zetten. Denk eraan niet te veel water in de vaas, 10 cm is meer dan genoeg want alle harige stelen rotten anders te vlug. Als nu de bloemenblaadjes verwelken dan pluk je ze gewoon af en leg ze rond de vaas als decoratie. Ververs regelmatig het water en zo kan je minstens 1 maand genieten van je zonnebloemen. Daarna kan je ze nog lang houden zonder water.

Heb je zin om het zonnebloemen stukje van Theresa na te maken, klik dan op de foto met het bloemstuk hieronder.

5-in-de-late-zomerzon

17:00 Gepost door Marian & Roger in bloemen-tips

De commentaren zijn gesloten.