16 september 2007

.::Pompoentje::.

pompoentjeHet is weer pompoenen tijd. Overal zie je ze te voorschijn komen. Mensen versieren er hun terras en tuin mee. De ene pompoen al groter dan de andere.

Helaas, wij hebben er geen dit jaar.

Geen mag ik eigenlijk ook weer niet zeggen, want hier op het terras bij de grote plantenbak op het muurtje ligt een klein pompoentje van ongeveer 10 cm. doorsnee, dat nog overgebleven is van vorig jaar.

Niet dat wij er vorig jaar zelf hadden gezaaid, maar het zaad van de pompoenen van voorgaande jaren hadden zich uitgezaaid op het verwilderd stukje grond achter onze tuin.Toen ik deze pompoen daar zo lag liggen en nog enkele andere, heb ik die af gesneden en op het terras gelegd.

Deze pompoen heb ik afgelopen winter wel binnen gehad, dus heeft niets geleden van de koude, in het voorjaar weer op het terras gelegd en er zit nog geen rot plekje aan. Mocht er nog niets aan zijn voor de winter, dan leg ik die misschien wel weer binnen op de vensterbank. Ik vond dat pompoenen deze op onze tuinblog ook wel een plaatsje heeft verdiend.

Toch wil ik hier ook nog eens de mooie pompoenen tonen, die we enkele jaren geleden zelf hadden gezaaid en onze tuin sierde. Hierbij een foto indertijd gemaakt in de tuin bij de egeltjes.

12:00 Gepost door Marian & Roger in tuindeco in Hoftuin

De commentaren zijn gesloten.