09 oktober 2007

.::tafeldecoratie::.

8.tafelversieringVoor een kleine tafelversiering gebruiken we het volgende:

   

1.materiaal1 schaaltje
oases bol
groen van de kardinaalsmuts
enkele takjes geranium roze en donkerrood
enkele takjes van de Tinus viburnum
 2.de basisOmdat ik geen oases bol in voorraad heb snij ik een vierkante blok een beetje bij tot dat ik een ronde vorm heb. In een bakje met water gemengd met snijbloemenvoeding laat ik de oases even volzuigen. 
3.blad van kardinalsmutsDaarna leg ik de oases op het schaaltje en begin ik met de groene takjes van de kardinaalsmuts. Deze verwerk ik helemaal rond de oases bol.

4.rand van geranium bloemetjeNu neem ik de geraniums en knip de bloemetjes los, deze steek ik per bloemetje in de oases net boven het groen en ga rond, afwisselend roze en donkerrood. 
5.rand van viburnumDan neem ik de viburnum en knip ik ook de bloemtrosjes los, zo heb ik kleine bloementoefjes en steek die rond boven het laagje met geraniumbloemetjes. 

6.de afwerkingBoven dit laagje komt weer een randje geraniums, bovenop de bol steek ik nog een groen takje kardinaalsmuts om met een tinus viburnum bloem te eindigen in het midden. 
7.rand geranium met viburnum in centrumHeel makkelijk te maken en dit allemaal met materiaal uit onze tuin. In plaats van de geraniums kan je ook kleine astertjes gebruiken of sedum.

10:00 Gepost door Marian & Roger in bloemstukjes marian

De commentaren zijn gesloten.