28 oktober 2007

.::Pompoen met herfstkleedje::.

Benodigdheden: 

 • Een pompoen die goed recht staat en die boven een beetje vlak is.
 • 2 oasis mini-deco’s dit zijn halve bolletjes die op een plastiek vlakje staan met een kleefzijde aan de onderkant (bloemist)
 • Bloemenvoeding
 • Herfstbladeren
 • Koud lijm voor bloemen
 • Heel klein beetje conifeer
 • Hypericum zacht oranje
 • 3 Calla’s Koper/geel
 • Viburnum topjes (licht bruin)
 • Een paar roosjes zacht oranje
 • Sierspelden
  Werkwijze: 7-pompoen-met-een-herfstkleedjeOpletten met het materiaal dat je hiervoor kiest, het mag absoluut niet te zwaar zijn want op de kleine mini-deco’s zit niet veel oasis en dan zou je het kapot steken. 1. Was de pompoen grondig en droog hem zorgvuldig af anders plakt de mini-deco er niet op.

2.  Laat de mini-deco’s zich volzuigen in lauw water waarin bloemenvoeding werd opgelost. Trek voorzichtig aan de achterkant de beschermlaag af en plak de deco’s op de pompoen. Zoek een tamelijk recht stuk op kort tegen de steel van de pompoen. Druk goed aan en voor zekerheid steek je in de beide oortjes 2 sierspelden.

3.  Neem wat gekleurde herfstbladeren en plak die rond de pompoensteel met de koude bloemenlijm. Hier en daar mag een blaadje wat meer naar beneden uit komen.

4.  Bedek de plastiekrandjes van de deco’s met kleine toefjes conifeer. Snij de hypericumbessen af zodat je een heel klein steeltje overhoud en steek deze kris/kras over de oasis bolletjes. Ontdoe de hypericum wel van overtollig blad.

5.  Verdeel wat roosjes over het geheel. Vergeet ook de achterkant van de pompoen niet, hier mogen de roosjes iets langer zijn zodat ze over de pompoen heen wat uitsteken.

6.  Nu zijn de calla’s aan de beurt, kijk eerst goed hoe je de calla gaat steken want je kan maar 1 x in de oasis steken omdat hij zo klein is en anders zou afbrokkelen als je blijft steken. Steek de steel voorzichtig in de oasis en plooi de calla in een draai naar beneden toe en prik hem dadelijk vast met een sierspeld. Doe hetzelfde met de andere calla’s en vertrek dan wel vanuit de andere kant zodat ze niet allemaal naar de zelfde kant gestoken worden.

7.  Vul de eventuele gaatjes nog op met de viburnumbloesems.

8.  Het voordeel van deze schikking is dat je de pompoen daarna nog kunt gebruiken voor een heerlijk soepje. Ook heb je geen probleem zoals met een uitgeholde pompoen die snel zal rotten.

9.  Heb je een mooi plaatsje gevonden, nu is het tijd om ervan te genieten. Je kan hem op een tafel apart zetten of in combinatie met verschillende Helloween theelichtjes en versieringen. Ik heb zo een volledige tafel aangekleed.

Pompoen-met-een-herfstkleedLet op als je bloemen gaat halen om de pompoen aan te kleden met de kleur van de bloemen kies uit het kleurenpallet dat past bij U pompoen.

Wil je een stuk dat toch nog een hele tijd meegaat dan kan je hem versieren met hortensiatoefjes of in het geel met boerenwormkruid en hiertussen solidago, sedum (wel oppassen met de kleur), kangoeroepootjes, gele disteltjes, molucella (groene klokjes)   enz... Zo, graag tot de volgende keer, Theresa,

12:00 Gepost door Marian & Roger in creatief met Halloween

De commentaren zijn gesloten.