03 november 2007

.::Buxusboompje::.

buxusboompjeHet buxusboompje dat ik gemaakt heb is tamelijk eenvoudig.
Ook zin om deze mooie decoratie na te maken voor in uw interieur, ga dan als volgend te werk. 

Benodigdheden:

* heel veel verse buxus
* 1 tak van ruim 1 cm doorsnee ( ik heb een rechte, maar vindt u een gebogen of een beetje kromme tak dan wordt het nog leuker, omdat het dan op een bonsai boompje gaat lijken.
* Een beetje gips of knauf
* 1 terracotta potje (alleen een terracottapotje staat ook leuk, u kunt deze later altijd nog in een andere pot zetten, wat ik gedaan heb, maar is eigenlijk niet echt nodig)
* 1 bol droge steekschuim
* En wat mos
terracottapotje vullen met gipsWerkwijze: 

1. Nadat u een leuke tak hebt gevonden, wat als stammetje gaat dienen, neemt u het terracottapotje en vul dit met gips of knauf. Plaats hier in de tak. Daarop steekt u de bol droge steekschuim.

2. Knip heel veel verse buxus, want u hebt voor een dergelijke bol best veel nodig, omdat we de buxus willen laten indrogen. Doordat er daardoor geen openingen zouden ontstaan, moeten de takken heel dicht tegen elkaar gestoken worden. U zult verbaasd staan over de hoeveelheid materiaal dat u hiervoor nodig hebt. U mag wel op een klein uur buxus snoeien rekenen.

buxusbol3. Verdeel de buxus in kleine takjes en steek ze in het steekschuim, te beginnen bij de stam van het boompje. Ze moeten heel dicht bij elkaar zitten. Naarmate de buxus droogt, krimpen de blaadjes. Als u dan niet genoeg buxus gebruikt hebt, wordt het steekschuim zichtbaar en dat is niet de bedoeling.

4. Werk verder naar boven toe tot de bol helemaal bedekt is met buxus. Daarna controleert u even of er nog open plekken zijn die u nog moet bijvullen.


mos-met-hazelnootjes5. Knip het boompje in een bolvorm. Als u niet genoeg buxustakjes hebt gebruikt, zullen open plekken nu zichtbaar worden. Dan kunt u die nog opvullen en bijknippen.een-tof-boompje


6. Bedek het gips in het potje met mos. U kunt hiervoor ook kussentjesmos gebruiken wat ook leuk staat. Zelf heb ik gewone groene mos gebruikt en wat hazelnootjes erop gelegd.

Of dat nu geen tof buxusboompje is!

Bloemschikgroetjes van Marian.

12:00 Gepost door Marian & Roger in bloemschikken-decoraties

De commentaren zijn gesloten.