23 december 2007

.::Gevulde kurkschorsstammetjes::.

Benodigdheden: 
·        2 kleine holle kurkstammetjes en een stukje kurkschors
·        Stukken plastic om de holtes op te vullen onderin, 10 cm mag open blijvenStam met Amarylis 13.12.07 ·        Vierkante schaal (tamelijk plat)
·        Oasis en snijbloemenvoeding
·        Bolletjes mos
·        Huislook
·        Krammen
·        Safaribolletjes, Calocephalus
·        20 kleine witte roosjes
·        2 Amarylissen
·        2 Bloemenstokken
·        Plakband
·        Ijzerdraad 0.7 mm  

Werkwijze: 

1.      Snij een oasisblok in 2, laat deze zich volzuigen in lauw water met snijbloemenvoeding. Daarna heb je nog 2 stukken oasis nodig om de stammetjes te vullen.

2.      Vul de schaal met de oasis en druk de stammetjes in de oasis, druk het stukje schors er eveneens in, vul de stammetjes met de plastic onderaan en hierop plaats je de oasis gelijk met de rand.

3.      Bedek de oasis in de schaal met het bolletjesmos dat je vaststeekt met krammen. Ook de tussenruimte goed opvullen. Gebruik hiervoor een saté-stokje om het mos er goed tussen te duwen. Goed rond het stuk schors.

4.      Zet de huislook op draad en plaats deze tussen het bolletjes mos.

Stammetje met witte rozen 13.12.07  5.      Vul 1 van de kurkstammetjes met roosjes die je met de hoofdjes tegenelkaar aan zet met wat Calocephalus ertussen.
In het andere stammetje komen de Amarylissen, hiervoor eerst op de gewenste lengte afsnijden en de stengel aftapen met plakband en een bloemenstok erin steken. Indien de bloemen opengaan zullen ze te zwaar worden en dan knak de bloem gewoon, door de stok in de holte te steken voorkom je dit en ze zullen mooi opengaan.


6.      Vul de tussenruimtes en de oasis met gewoon mos op.

7.      Nog afwerken met enkele Safaribolletjes en het stuk is klaar.

8.      Geef regelmatig water aan de Amarylissen, besproei het mos dagelijks zodat het mooi groen blijft. De roosjes moet je geen water meer geven deze zullen indrogen. Zijn de Amarylissen verbloeit dan steek ze gewoon nieuwe erin.

Gevulde kurkstam 13.12.079.      Het is een pracht als de bloemen volledig open zijn. Plaats het goed zichtbaar dan heb je er lang deugd van.

Voor alle bloemschikkers een Zalig Kerstfeest en een Gezond 2008. Theresa,

12:00 Gepost door Marian & Roger in bloemschikken-kerst

De commentaren zijn gesloten.