15 februari 2008

.::Bolvormig::.

Bolvormig 24.01.08 Benodigdheden: 

·        Isomobol van Ø 30 cm
·        Etalagespelden of koudlijm
·        Een oude nylonkous of een rekverband
·        Blaadjes om te bekleden, ik heb hier gevriesdroogde ezelsoren genomen, maar laurierkers, klimop, olijfwilg, salalblad of gewoon mos kan ook
·        Indien je mos gebruikt neem dan een sierdraad en trek deze goed vast aan dan ziet het er niet zo rommelig uit. Nadat het mos erop zit steek je etalagespelden op ver schllende plaatsen in de bolvorm en draai de draad erover, zo ga je verder tot het mos mooi plat is
Vulling van  de bolvorm 24.01.08 ·        Een onderzetschaaltje of zoals ik een glazen schaal
·        Oasis en snijbloemenvoeding
·        Mos, krammen
·        Pachysandra of ander groen materiaal
·        Rozen en orchideeën met kleine orchideepipetjes
·        Grijze takjes  

Werkwijze: 
1.      Snij een gat boven in de isomobol maar hou rekening met uw schaaltje, het moet er juist in passen zodat het geklemd zit.

Ezelsoren 24.01.08 2.      Overlap de rand met blaadjes en kleef ze vast of steek ze goed vast met de etalagespelden. Deze zullen aan de binnenkant uitsteken maar dit zie je niet. De volgende rij blaadjes komt juist op de middennerf van de vorige rij en zo ga je verder tot beneden, hier moet je ook weer de rand overlappen dat hij goed afgewerkt is.

3.      Nu ga je de bol in het bovenste deel van een nylonkous steken en dit laat je liefst een ganse nacht zitten, hierdoor zullen de blaadjes mooi plat gaan aanliggen. Wel goed nazien dat er geen blaadjes geplooid of geplet zit.

4.      Daarna steek je het schaaltje in de opening en leg je er de volgezogen oasis in en beleg hem met mos, steek vast met krammen.

Rozen en orchidee 24.01.08 5.      Verdeel het groen over het geheel en steek er de rozen tussen. Vul de pipetjes met water en steek er de orchideebloempjes in. Schik deze tussen de rozen.

6.      De grijze takjes mogen er kris/kras tussen in.

7.      Deze schikking is ook heel dankbaar omdat je hem ook op verschillende manieren steeds opnieuw kan vullen.

8.      Neem hiervoor een taartvorm die juist in uw schaaltje past en maak er bv. een droge taart van met gedroogde bloemen, kaneel, citroenschijfjes, denneknopjes, enz.. laat je fantasie maar de vrije loop. 

Wel tot de volgende keer en veel plezier, 
Theresa,

08:00 Gepost door Marian & Roger in bloemschikken-speciaal

De commentaren zijn gesloten.