11 maart 2008

.::Voorjaar in zicht::.

Voorjaar in zicht 28.02.08 Benodigdheden: 
ü       Gietijzeren vaas op voet
ü       Oude oasis om de vaas te vullen
ü       ½ bol oasis van Ø 10 cm, snijbloemenvoeding
ü       Saté-stokjes en een stukje vershoudfolie.
ü       1 kegelvorm in grijze oasis, aanpassen aan de vaas
ü       1 lange stok,  moet een stuk langer dan de kegel zijn
ü       Lijmpistool
ü       Korte takjes, dikke en dunne (berk of cornus groen/rood)
ü       IJslandsmos
ü       Enkele takjes krulwilg, bosbestakjes
ü       Pachysandra, Helleborus, Enkele Cala’s
ü       2 kleine Tylandsia plantjes en een goede hand volTylandsia
Close-up  28.02.08 ü       Pookdraad  

Werkwijze: 

1.      Vul de vaas tot juist aan de rand met de oude oasis.

2.      Steek de lange stok juist in het midden van de grijze kegel, hij moet een heel stuk uitsteken, let op de kegel onderste boven in de vaas zetten indien hij klaar is.

Opbouw van de takjes 28.02.08 3.      Beplak de kegel met de stokjes berk, aan de brede kant, dat de bovenkant wordt mogen de stokjes 6 à 8 cm bovenuit komen. Indien je grotere gaten hebt dan overplak je deze met dunnere stokjes maar het geheel mag niet te dik en breed worden. Nadien vul je al de kleine gaatjes met het Ijslands mos. Hiervoor gebruik je best een tandenstoker, hiermee kan je tussen elk spleetje het mos invoegen. De grotere stukjes mos zet je vast met het lijmpistool.

4.      Plaats de kegel dus omgekeerd (met de brede kant boven) in het midden van de vaas, steek de stok goed door zodat de kegel vastzit in de vaas. Goed aandrukken.De stok gelijk met de kegel afsnijden. De rand van de vaas afwerken met de Tylandsia. Zet de 2 Tylandisa-plantjes op de pookdraad en schik ze op de rand van de vaas.

5.      Leg het versheidsfolie op de bovenkant van de kegel en zet vast met enkele kleine krammen. Hierdoor zal het water van de ½ bol oasis niet doorlekken. Laat de ½ bol oasis zich volgzuigen in lauwwarm water met snijbloemenvoeding en prik hem vast met saté-pinnen.

Onderbouw 28.02.08 6.      Verdeel op de halve bol dePachysandra, vorm met de Helleborus een krans aan de buitenrand van de vaas. Daarna neem je de korte takjes bosbessen en deze plaats je tussen de Pachysandra, daartussen komen de calla’s.

7.      Versier het geheel met krulwilgtakjes.

8.      Tegen Pasen als de Helleborus en de calla’s verwelkt zijn maak je boven een nestje met hooi en hierin leg je wat pluimpjes, eitjes en vogeltjes en je hebt weer een prachtig Paasstuk. 

Deze basis zal je lang voor vele doeleinde kunnen gebruiken. Laat U maar inspireren door de natuur. 

Veel geluk, 
Theresa,

 

18:00 Gepost door Marian & Roger in bloemschikken-speciaal

De commentaren zijn gesloten.