12 maart 2008

.::Bloemenweelde in Palm Sing::.

Prachtige kleuren 27.02.08 Benodigdheden: 
·         Palm blad (Palm sing) te koop in tuincentra
·         Watervaste tape, behangerstape
·         ½ blok oasis in de lengte, snijbloemenvoeding
·         stuk zilverpapier om de blok oasis in te wikkelen
·         Mos
·         Lijmpistool
·         2 à 3 takjes krulhazelaar
·         Franse Tulpen (roze)·         Donker rode Helleborus
·         Takjes met mos
·         Pachysandra
·         Strik, een smalle en bredere, parelsierspelden  

Werkwijze: 

Tulpen richten zich naar het licht - 27.02.08
1.      Zaag van de beide stukken van voor een stuk af zodat deze vlak op de bodem staat en niet kan omvallen. Indien de steel volgens jou eveneens te lang is kan je ook hier wat van afzagen. Hoe meer je afzaagt hoe lager het palmblad wordt. Het hangt er vanaf weer je het bloemstuk gaat zetten. Ik heb ze tamelijk lang gelaten omdat dit stuk op het open terras staat.

Bijpassende strik - 27.02.08 2.      Laat de oasis zich volzuigen in lauwwarm water met snijbloemenvoeding. Schuin de kanten af en wikkel de oasis in zilverpapier. Plaats de oasis op het palmblad, ongeveer in het midden, bevestig met de watervaste tape of met de behangerstape. Zorg dat de blok goed vaststaat. Neem nu een stuk strik en plak dit met het lijmpistool op de watervaste tape(aan de onderkant) zodat deze gecamufleerd is.

3.      Leg wat mos op het zilverpapier, zet vast met krammen.

Close-up 27.02.08 4.      Steek nu de lange takken van krulhazelaar voor in de schaar van het blad, daarna de tulpen. Tussendoor steek je de Pachysandra en de donkere Helleborus (ook van lang naar kort) ertussen. Je gaat de bloemen van lang naar kort steken, ze moeten allemaal naar een kant vallen. Opgelet: ze moeten allemaal schuin gestoken worden, zo krijg je het mooiste zicht.

5.      De stelen die je over hebt steek je aan de achterkant van de oasis, alsof het lijkt dat de bloemen zeer lange stelen hebben.

6.      Steek hier en daar een takje met mos ertussen.

7.      Vorm een strik en prik deze vast met 3 parelsierspelden.

8.      Je zal zien dat na een paar uren de tulpen zich naar het licht gaan richten en lichtjes omhoog krullen hetgeen een prachtig resultaat geeft.

Bloemenweelde in palm sing 27.02.08 9.      Indien je dit bloemstuk binnenhuis wil zetten dan raad ik U aan om geen tulpen te nemen omdat deze te vlug zullen verwelken. Een alternatief zouden Fresia’s, Calla’s, Anemonen of kleine lelies kunnen zijn.

10.  Ook dit is weer een stuk dat je het hele jaar door kunt gebruiken door telkens weer ander materiaal te gebruiken. 

Succes, 
Theresa,

07:00 Gepost door Marian & Roger in bloemschikken-tulpen

De commentaren zijn gesloten.