14 maart 2008

.::Een schoon tegelpaadje::.

In veel gevallen volstaat het om het onkruid af en toe weg te steken door de voegen van de tegels proper te krabben en dat doen we met de volgende attributen:

voegenkrabber

De voegenkrabberonkruidsteker

           of onkruidsteker


Maar bij langdurig vochtig weer ontstaat er groene aanslag op de tegels. Het is niet alleen geen mooi zicht maar de tegels kunnen ook gevaarlijk glad worden.
greenstop-van-de-aldigroene-aanslag-op-tuinpad-bAls je veel tegelpaden in de tuin hebt is het een heel karwei om deze elke keer grondig schoon te schrobben.
Dus gebruiken wij greenstop tegen algengroei. Heel makkelijk aan te brengen, je doet de inhoud van een fles in een gieter met de nodige hoeveelheid water en besproei er de tegels mee, of je doet dit in een emmer en brengt het met een schrobber aan.
Na enige dagen is de groene aanslag verdwenen als sneeuw voor de zon.
Ideaal voor een lenteschoonmaak.

ganzetongEr zijn onkruiden die hardnekkig kunnen zijn bv. de paardebloem. Doordat dit onkruid diep geworteld zit met een lange penwortel, kan je bijna niet de hele wortel er tussenuit verwijderen, zodat deze hardnekkig blijft terug komen.

In dit geval is het aan te raden om een chemisch middel te gebruiken en dit alleen om op de paardenbloem te spuiten, bijvoorbeeld round-up in elk tuincentrum of boerenbond te koop even als het middel tegen algengroei voor de tegels. De fles greenstop die wij hebben was een eenmalige aktie (gewoonlijk in het voorjaar) bij Aldi.

18:28 Gepost door Marian & Roger in tuin-tips

De commentaren zijn gesloten.