14 maart 2008

.::Tuinpraatje "maart"

buxusperkje na het terrasAl ziet de tuin er nog kaal uit, overal is leven te bespeuren. Buiten is nu van alles te doen. Omdat het weer niet altijd meewerkt, is voor de tuinliefhebber elke mooie dag meegenomen.
in het smalle perkje voor de serre
Zo hebben we enkele weken geleden toen het zonnetje scheen nog wat vaste planten een plaatsje gegeven die we van Theresa hadden gekregen, zoals boshyacinten en nog enkele andere plantjes waarvan ik de naam tijdelijk schuldig moet blijven en zal vermelden met een foto als deze gaan bloeien.

Boshyacinten 23.04.07 De boshyacinten hebben een plaatsje gekregen in het eerste stukje van onze tuin, het buxusperkje, net na het terrastrapje.
De andere plantjes zijn tussen de rozen geplant voor de serre.

Maart bepaalt het hele tuinseizoen:

Maart is een heel belangrijke maand. Het weer in de lentemaand is van grote invloed op de rest van het tuinseizoen. Maart mag niet al te droog zijn, maar beslist ook niet te nat. Strenge vorst is ook niet bevordelijk, want als het warm wordt, kan dat rampzalige gevolgen hebben.
Planten gaan dan te vroeg uitbotten om later alsnog vorstschade op te lopen.
Helaas.....maart roert zijn staart en we kunnen in deze lentemaand alles verwachten.

boshyacinten in het buxusperkjeMet de paasdagen in het vooruitzicht, pasen valt vroeg dit jaar, hopen we dat er nog een paar mooie dagen tussen zitten om te tuinieren, want er staat nog het een en ander op het programma om te doen in onze tuin.

Er is nog maar een gedeelte van de rozen gesnoeid en het wordt tijd om de rest ook te doen. De border langs de tuinafscheiding met klimop in orde brengen enz. enz. Dan zouden we de abies coreana die midden in onze schaduwtuin staat (het stuk dat in de schaduw van het dennenbos ligt) de onderste takken willen verwijderen. Zo is er in de tuin altijd wel wat te doen, maar in het voorjaar na een rustig winterseizoen toch wel het meest. Het onkruid begint zich even goed te laten zien als de vroege voorjaarsbloemen. Dus laat de zon maar komen, dan kunnen we aan de slag en niet vergeten tussendoor van al dat moois genieten. 

Tuingroetjes uit ons Hofke!

15:00 Gepost door Marian & Roger in tuinpraatje

De commentaren zijn gesloten.