21 maart 2008

♣ 5 gouden rozen-tips ♣

1.oogTIP 1 GOOI AFVAL ALTIJD WEG

Laat het rozen-snoei-afval nooit in de buurt van de rozen liggen. De oude takken bevatten namelijk schimmelsporen. Deze kunnen de rozen met schimmelziekte besmetten. Doe het snoeiafval direct in de vuilnisbak.

2.slapend oogTIP 2 SLAPENDE OGEN OF KNOPPEN

In het voorjaar lopen de knoppen aan de uiteinde van de gezonde takken al uit. De knoppen zijn daardoor gemakkelijk te herkennen. Let bij het snoeien ook op de zogenaamde slapende ogen of knoppen. Die slapende ogen zitten onderaan de takken. Ze zijn minder makkelijk te herkennen, 3. een gezonde takomdat ze pas na de snoei uitlopen. Op de takken zie je alleen maar een verticaal streepje.

TIP 3 AANPLANTEN VAN ROZEN

Tot begin april kan je nieuwe rozen planten. Doe dit pas wanneer er geen strenge vorst meer wordt verwacht. En ook al heb je ze net geplant, snoei de struiken meteen diep terug.

TIP 4 MOOI VANBUITEN, ROT VANBINNEN

4.aangetaste takEen tak die vanbuiten mooi groen is, kan vanbinnen toch een verrotte kern hebben. Dan zie je bij het doorknippen van de tak een bruin plekje op het snijvlak. Knip net zo vaak een stukje van de tak tot de kern helemaal wit is en snijd hem daarna nog minstens 5.juiste snoeitwee centimeter af.

TIP 5 WAAR KNIP JE?

Snoei rozen altijd ongeveer een halve centimeter boven een slapend oog of knop. Knip de takken schuin af, met de knop op het hoogste punt.

07:00 Gepost door Marian & Roger in rozen snoeien

De commentaren zijn gesloten.