26 maart 2008

♣Pachysandra♣

In onze nieuwe  categorie schaduwtuin gaan we verschillende planten en struiken beschijven die al in onze schaduwtuin staan, maar we gaan ook nog enkele nieuwe noteren, omdat als we zover zijn dat van de abies coreana de onderste takken verwijderd zijn er een beetje plaats vrij komt om het gedeelte hier rond te beplanten.

We hebben de skimmia al bij de schaduwtuin staan, maar nu is het de beurt voor de Pachysandra, een heel gemakkelijke bodembedekker die momenteel in bloei staat. We beschreven de pachysandra al eens en als u dat nog eens wilt herlezen KLIK dan HIER.

Gemakshalve knip en plak ik de tekst nog eens hier:

Onderstaande beschrijving werd geplaatst op: 5-4-2007

pachysandraDeze groenblijvende halfheester is bij vele zeer geliefd als grondbedekker. Ook bij ons in de tuin bedekt deze plant enkele vierkante meters, waar we weinig of geen onderhoud aan hebben.
Een mooie en gemakkelijke grondbedekker die het liefst wordt geplant in een schaduw tot halfschaduwrijke omgeving.

De bloemetjes zijn crèmewit en bloeien al vanaf begin maart en dat zeker nog tot eind april.

pachysandragrondbedekkerDe plantjes hadden wij ongeveer 15 centimeter uiteen geplant.
Het eerste jaar was het nogal kaal en groeide er hier en daar nog wat onkruid. Maar we hielden de plek onkruidvrij en na één jaar waren de heesters al zo vertakt dat de sluiting van de planten zichtbaar was. 
De plant is ook makkelijk zelf te stekken. Een afgesneden stengel maak je vochtig en doop je in stekpoeder en plant dit in een potje met potgrond.

Na vier tot vijf weken is de stengel geworteld en kan je het stekje verplanten.

16:00 Gepost door Marian & Roger in SCHADUWTUIN

De commentaren zijn gesloten.