13 april 2008

♣Toren met blauwe druifjes♣

Toren van blauwe druifjes - 09.04.08Benodigdheden:

 

·        Glazen schaal

·        Oasis blok + ½ bal oasis van Ø 10,  Oasisprikkers en cling, aansteker

·        Snijbloemenvoeding

·        Satéprikkers

·        Pachysandra

·        Veel blauwe druifjes (meer dan 50) Zet deze dadelijk na de pluk in een vaasje met snijbloemenvoeding zodat ze voeding kunnen opzuigen want anders vallen ze vlug slap. Laat minstens 1 uur staan.

·        4 mooie grotere bladeren, ik heb de bladeren van de Italiaanse aronskelk genomen.

   

Werkwijze:

 

1.     Neem de oasisprikkers en plak er de cling tegen, verwarm deze goed met de aansteker zodat hij goed warm is en plak deze in het midden van de glazen schaal. Laat goed drogen.

2.     Laat de oasis zich volzuigen in lauwwarm water met snijbloemen-voeding. Je moet de vorm van een toren maken, hiervoor neem je 2/3de van de blok oasis, hierop prik je de ½ bol vast met de saté-stokjes. Plaats deze nu op de oasisprikkers en zie dat de toren goed vast staat.

italiaanse aronskelk3.    Prik helemaal onderaan eerst een gaatje om de bladeren van de Italiaanse aronskelk te steken. Verdeel de 4 bladeren over het geheel. Vul nu de gehele toren met de pachysandra.

4.    Hiertussen de blauwe druifjes schikken, oppassen, steeds een gaatje voorprikken want de steeltjes kunnen niet veel verdragen.

Close-up van de blauwe druifjes - 09.04.08Nu is het juiste moment om de blauwe druifjes te plukken, het best indien ze boven nog gesloten zijn. Op dit moment heb je er het meeste plezier van omdat ze nog moeten verder opengaan.

 

Nu komt de dankbare tijd aan in de tuin alles begint te ontluiken.

 

Toch mooi zo’n bloemstuk uit eigen tuin.

Vlug aan het werk nu.

 Theresa,

11:00 Gepost door Marian & Roger in bloemschikken-lente

De commentaren zijn gesloten.