20 april 2008

♣Ik kon het niet laten♣

hortensiabol-in-bonsaibakjeEerder schreef ik hier al over de nieuwe aanplanting van de hortensia struiken in onze tuin.
Wat stonden die mooie bollen van een bloemen naar mij te lonken, van pluk mij. Ik heb dan ook toefjes uit de hortensia bollen geplukt, zodat het niet zou opvallen. Niets van te zien hé, als je de foto bekijkt.

hortensia aan de voet van de stamNu hadden we nog wat materiaal in de kelder wat ik had bewaard toen een bonsai het had begeven. De kromme stam met het bakje.
Eerst liet ik een bolletje oase vol zuigen met water en maakte dat aan het einde van de stam vast. In het bakje deed ik ook een stuk oases, nadat het eerst vol water was gezogen, waar ik de stam in bevestigde. Aan de voet verse mos uit de schaduwtuin, met een paar witte keien en een toefje van de roze hortensia.

hortensiabolDe bol bewerkte ik onderaan met buxustakjes en de rest van de bol met toefjes bloemen van de blauwe hortensia.

Mijn creatie was af. In het bakje van de oude bonsai herrees een nieuwe hortensia-bonsai.Knipoog

Was zeg ik er wel bij, want na een week was het verwelkt.
Maar niet getreurd, een volgende keer, als ik meer hortensia bloemen heb, dan droog ik de hortensiabollen eerst en maak ik het stukje opnieuw.

Wilt u nog meer ideeën op doen, klik op de volgende leuke creaties met gedroogde hortensia's die door Theresa werden gemaakt:

Hortensiakrans
Hortensiabollen
Overvloed aan Hortensia's

Tips voor het drogen van Hortensia KLIK dan hier.

Bloemengroetjes van Marian.

09:00 Gepost door Marian & Roger in bloemstukjes marian

De commentaren zijn gesloten.