24 april 2008

♣Taxushaag♣

taxusperkjeTaxushagen zijn erg stijlvol en kunnen ook goed in de juiste vorm worden gehouden.In tegenstelling tot coniferen verdragen ze goed een rigoureuze snoei.
In ons Hofke hebben wij een taxushaagje van euonymus fortunei emerald gaietyongeveer
30 cm
. hoog en 10 dik.
De taxus haag wordt bij ons op deze hoogte gehouden, zodat we een mooie inkijk hebben op de kardinaalshoed (euonymus fortunei emerald gaiety) een grondbedekker, die we in dit perkje hebben geplant.
taxuspilaar met bolNet voor de rozenboog staan aan weerszijde van het paadje twee taxussen die als zuilen worden gesnoeid met daarop een ronde bol. De taxus krijgt in het voorjaar het beste gedroogde koemestkorrels die aan de voet lichtjes in de grond wordt gewerkt. Deze bemesting kan je later in het seizoen nog eens herhalen.

Een taxus kan wel eens last hebben van taxusluis. De witte poederige vlekjes zouden na enige tijd een vieze zwarte laag op de naalden worden. Gelukkig hebben wij hier nog geen last van gehad, maar mocht dit ooit het geval zijn, dan heb ik de volgende raad gekregen, dat je die in het voorjaar kan behandelen met vruchtboomcarboleum. Er zou ook een product in de handel zijn, met de naam "Elifant" die de zwarte uitscheiding op taxushagen kan laten verdwijnen.
Maar hopelijk blijven de taxus hagen in onze tuin er van bespaard. Het moet niet altijd moeilijk gaan.

12:01 Gepost door Marian & Roger in struiken-heesters

De commentaren zijn gesloten.