07 mei 2008

♣Bloemenbrug♣

achterzijdeBenodigdheden:
 ·         Isomobrug 50 cm (bestaan in verschillende maten)
·         Mos en stevige krammen
·         3 kleine en 3 grotere plastiek en 3 glazenpipetten best met een randje
·         3 grote bladeren om de pipetten te omwikkelen, ik heb de bladeren van de herfst crocus genomen deze zijn heel soepel
·         Ijzerdraad, sierdraad
·         2 Grillige takken, siertakken, geverfde berkentakjes (wit) met de bloemenbrugspuitbus kan je ze perfect zelf verven
·         Klein oasis bolletje
·         Taxus en fijne Statice
·         Enkele Cala’s en Gerbera’s, snijbloemenvoeding
·         Stoffen vlindertjes

 

 3 pipetten steken in de burg - 30.04.08Werkwijze: 

1.      Maak 3 gaatjes aan de linkerzijde van de brug en steek hierin de 3 pipetten van plastiek. Steek een dikker stokje in de holtes zodat je daarna nog weet waar de opening van de pipetten is.

2.      Omwikkel de brug met mos d.m.v. de sierdraad. Hier en daar kan je het loshangende mos met krammen bevestigen.

3 glazen pipetten hangen met draadjes vast aan de brug  - 30.04.083.      Omwikkel de grote plastiek pipetten met een blad en sierdraad.

4.      Bevestig deze met een grote sterke kram aan de zijkant van de brug.

5.      Verdeel de takken over de brug. Bevestig de glazen pipetten met ijzer-draad aan de rand van de brug en maak ze stevig vast.

Taxus en statice bolletje - 30.04.086.      Laat het klein oasis bolletjes zich volzuigen in lauwwarm water en snijbloemenvoeding. Verdeel de taxus in heel kleine stukjes en steek het bolletje hiermee vol, daarna met de Statice hetzelfde. Bevestig dit bolletje met krammen vast aan de brug.

7.      Vul alle pipetten met het snijbloemenvoedingswater. (Ik gebruik hiervoor het plastiek gedeelte van een injectiespuit – kan je gewoon bij de dokter vragen). Snij de Cala’s aan en steek deze in de pipetten met blad er rond (zijkanten).

8.      Neem de dikkere takjes uit de kleine pipetten en vul ze met water en snij de Gerbera’s kort aan en steek deze in de pipetten. Vul de pipetten aan de zijkant met water en steek ook hier de Gerbera’s in.

9.      Steek de vlindertjes op een tandenstoker en prik ze op de brug.

Detail opname - 30.04.0810.  Mocht het zijn dat de Cala’s niet volgens uw wil blijven liggen dan kan je ze op de juiste plaats houden door er een parelnaald in de kleur van de bloem erin te steken.
 
Doordat dit stuk voorzien is van pipetten kan je dit bloemstuk steeds veranderen door er andere bloemen in te steken zoals: Anthurium, Freesia’s, Franse tulpen, enz… 

Veel plezier, 
Theresa,

 

08:00 Gepost door Marian & Roger in bloemschikken-speciaal

De commentaren zijn gesloten.