19 mei 2008

♣Mahoniestruik aangetast♣

bovenkant-mahonibladDe mahoniestruik heeft in het voorjaar rijkelijk gebloeid en de laatste weken was er weer prachtig nieuw blad aan de struik gekomen. Nu is het blad van de hele struik aangetast ofwel door ziekte of insecten, want dit hebben wij nog nooit eerder gezien en we weten ook niet wat de oorzaak kan zijn. De mahonie struik staat hier al ruim 20 jaar en heeft nooit last van insecten of een ziekte gehad.

Wanneer het ontstaan is weten we niet, want wij ontdekte dit pas het afgelopen weekend. onderkant-mahonibladWe hebben een takje meegenomen naar een winkel die bestrijdingsmiddelen verkoopt en deze kon ook niet thuisbrengen wat het juist was en heeft ons een product aangeraden, dat voor ziekte en insecten op planten was.

mahoniestruik gekortwiektWe hebben dan ook maar meteen de mahoniestruik grondig aangepakt, door terug te snoeien op 20 cm. van de grond, want het blad dat aangetast is, zal anders toch binnenkort gaan afvallen. Daarna het gedeelte van de overgebleven struik en de andere planten in de omgeving (dit om zeker te zijn dat het niet verder gaat op andere planten) gespoten met het bestrijdingsmiddel.

We gaan afwachten, wat het resultaat zal zijn, maar mahonie is een sterke struik en er zal waarschijnlijk wel weer nieuw blad aan komen.

Mocht u als lezer en bezoeker van ons Hofke dit al eerder hebben gezien en weten wat onze mahoniestruik zo heeft aangetast, zouden wij het fijn vinden om een mailtje te krijgen.

Wij hebben voor dit moment gehandeld naar wat wij dachten dat het beste was en hopelijk met resultaat. Toch zouden wij ook graag de naam van deze ziekte of insect willen weten en of wij juist gehandeld hebben.
Mocht u het weten, dan zouden wij graag iets van u horen via de brievenbus van ons Hofke in de rechterkolom.

16:00 Gepost door Marian & Roger in tuinplagen

De commentaren zijn gesloten.