20 mei 2008

♣Buxus planten niet gepland♣

buxus-links-en-rechtsInderdaad dit hadden we niet gepland en was er weer eens onverwacht werk in ons Hofke. Omdat er iemand met een overschot aan jonge buxusplanten zat en ervan af wilde, werd er ons gevraagd of wij ze konden gebruiken, anders gingen ze naar de composthoop.
We wilde onze tuin laten zoals deze er nu bij lag, maar als je gratis buxusplantjes in je schoot geworpen krijgt, gaan we toch wel eens even rondkijken waar we een verandering kunnen aanbrengen om ze te planten.euenymus-fortunei-links-en- 
De twee blokken waarvan wij een haagje hadden gemaakt rond de witte azalea’s op stam, zouden ook wel buxushaagjes mogen worden.
Nu zijn het haagjes van de euonymus fortunei “emerald gaiety”, maar omdat deze vaker per jaar geknipt moeten worden (dus meer werk) om mooie haagjes te behouden, hebben we besloten, om hier in de plaats buxus te planten die we maar één keer per jaar hoeven te snoeien.

doorlopende-buxus-rand
Na dit tuinklusje hadden we nog een aantal plantjes over en werden er in het perkje bij het wilgenboompje enige grote struiken verwijderd en konden we een bestaand buxushaagje doortrekken tot de bocht bij de abies coreana. Zo kwam er ruimte vrij voor iets anders in dit perkje. Het zijn twee grootbloemige gele rozen geworden de “Gold Dot” met daarnaast voorlopig enkele eenjarige begonia’s.
We denken dat de rozen mooier zullen staan tussen het groen, dan de groene struiken die hier voorheen stonden en door de jaren dit hoekje met hun groei deden overheersen.
We kijken er naar uit als deze rozenstruiken gaan bloeien en ook de buxushaagjes volgroeid zijn, zodat het verschil niet meer opvalt met de andere.

10:00 Gepost door Marian & Roger in tuinpraatje

De commentaren zijn gesloten.