05 juni 2008

♣ PIOEN ♣

 ♣ Ster voor enkele weken

Het optreden van de pioen duurt slechts enkele weken. Maar het is wel een glansrol. Met haar lieflijke vorm en rijke kleur is ze even de ster van de tuin. pioen ster voor enkele wekenPioenen stellen eigenlijk wel hun eisen. Ze worden niet graag verplaatst en houden van een vast plekje. Als je eenmaal een leuk plekje in de tuin hebt gevonden dan laat u de plant beter staan.

Je zult wel even geduld moeten hebben, want de pioen bloeit in haar eerste jaar een beetje pover met één bloem. Het jaar daarop zullen dat er twee of drie zijn en enkele jaren later zal ze pas rijkelijk bloeien met wel 10 tot 12 bloemen per plant. Wilt u weten hoeveel bloemen u mag verwachten, kijk in het hart tussen de blaadjes die net uit de grond zijn gekomen. Ieder groen knopje wordt een bloem.

Als de pioen zich eenmaal in volle glorie heeft getoond, zal ze u jarenlang telkens weer aangenaam verrassen.
Krijg je er geen bloemen in, dan is de plant waarschijnlijk te diep geplant. Er mag maar maximaal 2 cm. aarde, boven de neuzen komen, pas dan zal ze u verblijden met haar weelderige bloei.Geef haar in augustus of september wat gedroogde koemest.Omdat de wortels hun voedsel in de zomer via de plant opslaan, is het beter de pioen niet na de bloei te snoeien, maar ermee wachten tot september.
 

14:00 Gepost door Marian & Roger in vaste planten in onze tuin

De commentaren zijn gesloten.