06 juni 2008

♣Bruine blaadjes aan wilgenboompje♣

wilgenboompje-middelstuk-brWij kregen van de week via mail een vraag binnen over een japans wilgenboompje.
De blaadjes werden bruin en het boompje wordt kaal.
Wat hier het beste mee te doen?

wilgenboompje met bruine blaadjesNu had ik dit van de week ook bij ons wilgenboompje gezien, alleen wordt het boompje tot op heden nog niet kaal.
Omdat ik dit nog nooit eerder aan de hand heb gehad, wist ik niet goed wat er mee te doen, want ik zag aan de blaadjes geen ongedierte. Misschien een ziekte, dus voor ons ook een vraag.
Ik vind het in iedergeval raar. De blaadjes aan het eerste en laatste gedeelte van de tak zien er gezond uit, het is enkel het middelste stuk (zie foto)
 Er worden verschillende planten in onze tuin dit jaar wel geplaagd door het een of ander, zoals we ook al schreven bij de mahonie struik en ook de pires werd niet bespaard, maar daar een volgende keer meer over.

wilgenboompje-terug-gekniptWat gaan we dan doen met ons wilgenboompje?

Of we er goed mee doen weet ik niet, want om er direct met een bestrijdingsmiddel aan te gaan staan had ik ook niet veel zin in.
Dus heb ik de takjes terug gesnoeid tot de plaats waar de blaadjes naar onze mening nog gezond zijn, zie bijgaande foto’s.

wilgenboompje geknipt-closeOp dit moment niet zo’n mooi zicht, maar ik hoop dat hier nog dit seizoen, nieuwe takjes op gaan uit schieten, want volgend voorjaar snoei ik het wilgenboompje toch weer helemaal terug.
We gaan uiteraard kijken hoe ons wilgenboompje deze zomer nog gaat evalueren en dat hier beschrijven.

Mocht iemand dit al eens eerder aan de hand hebben gehad en weten wat het is en waarom het wilgenbompje bruine blaadjes vertoonde, dan kijken wij uit naar een mailtje.

Nog veel tuinplezier zonder tuinperikels!

10:00 Gepost door Marian & Roger in tuinplagen

De commentaren zijn gesloten.