10 juni 2008

♣Geef mij een nieuwe hoed♣

Buste met een nieuwe hoed - 27.05.08Benodigdheden:
 
·         Isomo hoed vorm
·         Ezelsoren – Stachys byzantina (gevriesdroogde blaadjes)
·         Etalagespelden, koud lijm voor bloemisten
·         Groene strikken en een stuk groen lint
·         Namaak bessen 

Werkwijze: 

1.      Leg het lint om de krans van de hoed,  steek deze vast met etalagespelden. De beide kanten omplooien en vastlijmen. Knip wel om de 6 à 7 cm even in zodat je niet teveel plooien krijgt.

Geef mij een nieuwe hoed - 27.05.082.      Begin aan de bovenkant van de hoed en leg de blaadjes dakpansgewijs overeen. Doe dit met koud lijm.

3.      Ga zo verder tot je aan de onderkant van de rand van de hoed bent. Hier ga je van richting veranderen en leg je de blaadjes met de nerf op de overgang, steek de blaadjes vast met etalagespelden, probeer de spelden zoveel mogelijk te verbergen.

met strik en besjes - 27.05.084.      De rand van de blaadjes werkt je af door te beginnen op het lint en zo naar binnen toe te werken.

5.      Vorm een dubbele strik, bevestig ze op de hoed. Verdeel de bessen in kleinere trosjes en versier hiermee de hoed.

Niet slecht hé - 27.05.086.      Ik had een buste van lood en hierop heb ik de hoed gezet, maar deze hoed kan je ook evengoed op een halkast leggen of tegen de muur hangen, hiervoor vorm je dan een haakje dat je vastlijmt,  hou dan wel rekening met de kleur van uw interieur en de gekozen strik. 


Veel plezier met het knutselwerkje,
 
Theresa,

08:00 Gepost door Marian & Roger in bloemschikken-decoraties

De commentaren zijn gesloten.