14 juni 2008

♣ Eekhoorn voorraad schiet uit ♣

notenboom tussen ooievaarsbek-2008De eekhoorns, (in meervoud, want begin dit jaar zagen we er zelfs drie in ons Hofke) hebben een spoor van notenbomen achter gelaten in onze tuin.
Sinds een paar maanden zien we de eekhoorns niet meer, maar de notenbomen rijzen hier wel als paddenstoelen uit de grond, dus ze hebben vorig jaar goed hun best gedaan om hun voorraad voedsel in onze tuin te bewaren. Wij zien in de verste omtrek geen notenbomen, dus nemen we aan, dat de eekhoorns wel ver uit onze buurt hun slag gingen slaan en dan hier in onze tuin hun noten kwamen bergen.notenboom-2007

Vorig jaar kwam er al een notenboom tevoorschijn in de stenen bloemenbak tegen de achterbouw, die ik ondertussen in een bloempot heb geplant en hier nog steeds op het terras staat naast het mandje met de Alstroemeria lelies  zie foto rechts.

Toen ik begin mei dit jaar de vaste bloembak tegen de achterbouw in orde ging maken voor de hanggeraniums, kwam ik wel vijf noten tegen die al aan het uitschieten waren. notenboom onder palmboom-2008Intussen hebben deze al op een ander een vast plekje gekregen, want voor notenbomen in onze tuin, is er geen plaats.

Ook in de schaduwtuin tussen de hosta's kwamen her en der notenbomen tevoorschijn en tussen de lelie groep stella 'd oro achter in de tuin, ongelooflijk, ik heb de indruk dat de eekhoorns heel wat voorraad hadden aangelegd, maar helaas voor hun, hebben ze niet alles kunnen terug vinden of is hun honger niet zo groot geweest dan ze hadden voorzien.
 
We hebben nog enkele notenbomen laten staan. Eén die tussen de ooievaarsbek in de kleine plantenbak tegen de achterbouw te voorschijn is gekomen zie foto links boven. Dan langs de hosta in de grote bloembak op het terras (foto rechts onder en zoals je op de foto links kunt zien in de pot langs de stam van de palmboom.
notenboom langs de hosta-2008
IJverige beestje in onze tuin vindt u niet.

Maar ondertussen missen we ze al een paar maanden. Zouden ze ergens anders op vakantie zijn? We weten het niet, maar we missen ze wel, want ze kwamen regelmatig op het terras kijken en dat was prachtig om te zien. Helaas waren ze mij altijd te vlug af als ik een foto wilde nemen, buiten die ene keer (Lees HIER) toen ik eentje door het raam op een plaatje kon vast leggen. En Lees HIER, waar snelle Eddy zijn uiterste best deed om een broodkruimel in een buxusbol te verstoppen.

We hopen dat ze alleen maar op vrijerspad zijn en weer terug keren in onze tuin, misschien de volgende keer met gezinsuitbreiding.
We gaan de notenbomen in een pot over planten en zien nog wel wat we er verder mee gaan doen.

Groetjes uit ons Hofke!

09:00 Gepost door Marian & Roger in tuinpraatje

De commentaren zijn gesloten.