16 juni 2008

♣ Steun voor vaste planten ♣

marjolein-met-ondersteuningSommige vaste planten kunnen niet zonder steun.
Het is eigenlijk belangrijk dat we deze ondersteuning vroeg genoeg aanbrengen vóór wind en onweer roet in het eten kunnen gooien.

Met de kruidenplant marjolein was ik gelukkig nog op tijd en kon ik met de groei van de plant de ring geleidelijk omhoog schuiven. De ring valt ondertussen bijna niet meer op. Dit zijn speciale ringen die je in tuincentra kunt kopen, hier kan je trouwens allerlei geschikt materiaal vinden voor het opbinden, al doet rijshout het ook prima als steun.
 
Vorig jaar had ik de nieuwe plant chrysanthemum-c-robin-rubra niet hoeven te ondersteunen, maar de bloemen lagen dit jaar wel tegen de grond. Heb de plant toch nog opgebonden met een binddraad en enkele bamboestokjes. Dus daar gaan we volgend jaar ook eerder aan denken.

campanula-ondersteuningOok de Campanula persicifolia alba heeft graag een ondersteuning. Helaas hadden we dit ook te laat gezien en lagen de mooie lange stelen op de buxus haag.

We hebben hier ook weer met een bamboestokje en binddraad opgebonden. Ondertussen zijn de stelen weer recht gekomen.

 
Conclusie: het is belangrijk om het steunmateriaal op tijd aan te brengen, zo groeit de plant er mooi overheen en valt het daarna nog nauwelijks op.

18:00 Gepost door Marian & Roger in tuin-tips

De commentaren zijn gesloten.