21 juni 2008

♣ Libelle ♣

libelle-op-korenbloemeendagsbloem langer dan een dagIn dit bloemstukje heb ik de decoratie libel weer eens gebruikt en de eendagsbloem verwerkt met zelfs enkele sprietjes bermgras.

Wat heb ik voor dit stukje precies allemaal gebruikt: 
Een hoge glazen vaas
Libel voor decoratie op het mos
IJslands mos
Gekleurde glazen steentjes (blauw getint)
Oasis
eendagsbloem-close3 stuks eendagsbloem (pluk een stengel waaraan het eerste bloemetje bloeit, want de volgende dag is deze verwelkt en gaat er een volgend knopje open van dit bloementrosje. Zo blijft het takje van de eendagsbloem een hele week in de vaas bloeien. Ik heb twee bloeiende genomen en het derde is nog alleen met knopjes)
zaad-van-blauwe-druifje1 hosta lelie (heb ik het bovenste knopje wel van getopt)
1 blauwdruifje dat uitgebloeid is en alleen nog maar de zaaddoosjes (zie foto links) aan de stengel te zien is.
1 korenbloem

Een kale dennentak, dat in de schaduwtuin op de grond was gevallen, maar kan ook met een andere fijne tak. Het is om de achtergrond op te vullen.
graszaad
3 sprieten bermgras.
(Als je in de natuur plukt, controleer de planten dan even op insecten, dit geldt natuurlijk ook voor bloemen uit de tuin. Hier kunnen altijd beestjes op zijn geland en die willen we niet in huis hebben)

Dan beginnen we aan onze creatie.

De oasis maak ik op een grote, dat er in de vaas nog 1 cm. rond de oasis vrij is, om met steentjes bij te vullen, zodat van de buitenkant geen oasis meer te zien is.
Ik heb de oasis ook weer even in het water laten volzuigen, terwijl ik de vaas tot op een zekere hoogte vul met de steentjes. Plaats de oasis hierop en vul rondom nog met steentjes bij.
Verberg de oasis met IJslandsmos en steek dit hier en daar vast met krammen.

Dan de korenbloem en de libel. Links naast de korenbloem het eerste takje van de eendagsbloem, het tweede iets hoger en het derde nog hoger (de drie fases weet u wel).

Hoe ik dit verder heb opgemaakt kan je het beste op toegevoegde foto bekijken.

Ik wens u veel plezier met het bloemschikken.

Bloemengroetjes van Marian.

10:00 Gepost door Marian & Roger in bloemstukjes marian

De commentaren zijn gesloten.