26 juni 2008

♣ Sierkalebassen doen hun best ♣

sierkalebassen in potDe sierkalebassen doen het bijzonder goed in onze tuin. Roger heeft ze enkele weken geleden in bakken uitgeplant. Van de sierkalebassen staan er 2 à 3 planten in bakken, maar met de pompoenen hebben we pech.

Er is maar één pompoen uit gekomen. Roger had het jonge plantje uitgeplant in een grotere pot  en deze achter in de tuin gezet, waar de plant het meeste zon krijgt.
De pot stond rechtstreeks op de tegels en hebben de mieren er ondertussen in huisgehouden.

Natuurlijk weten we heel goed dat het altijd beter is om een pot op pootjes te zetten of bloempothouder, zodat de wind er onder door kan spelen en het voor ongedierte niet aangenaam is om onder te wonen.

Maar helaas bij deze pot waren we dat vergeten, totdat we op een gegeven moment zagen dat de plant het niet goed deed en geel werd. Toen we de pot verplaatste zagen we de mierenfamilie druk in de weer met hun kroost (miereneieren)Natuurlijk hebben we maatregelen getroffen en werd de pompoenplant overgeplant in vers zand. Of deze het nog zal redden zullen we moeten afwachten.
Maar de zonnebloemen die in volle grond werden geplant, doen het dan weer reuze goed en zijn ondertussen al ruim een halve meter hoog. Deze zonnebloemen zouden ongeveer anderhalve meter hoog worden. Als ze in bloei staan, plaatsen we hier uiteraard een foto.

12:00 Gepost door Marian & Roger in eenjarige planten

De commentaren zijn gesloten.