27 juni 2008

♣ Pluktuintje met zomerbloeiers ♣

zomerbloeiersDe buxustuin achteraan in ons Hofke is in vieren gedeeld. In elk vak stond een azalea die elk jaar uitbundig bloeide.
Stond? Inderdaad één struik heeft er de brui aan gegeven. Het is gekomen terwijl de struik volop in bloei stond. Je zag geen enkel blaadje meer zo een uitbundige bloei. Op een gegeven moment gingen de bloemen verwelken en gewoonlijk komen er dan nieuwe blaadjes aan. Maar de struik ging achteruit, totdat er niets meer van overbleef dan kale takken, ondanks onze verzorging. Jammer maar helaas, in een tuin kan er al eens het een of ander wegvallen.

De azalea’s zullen ongeveer 20 jaar geleden geplant zijn. Ik denk niet dat we de struik gaan vervangen door een nieuwe te planten. 


Om de leegte voor deze zomer op te vullen hebben we er voorlopig vanalles wat geplant en in het na- of voorjaar gaan we eens bekijken hoe we het perkje juist in gaan richten. Vermoedelijk blijft het bij een plukperkje, zodat ik een nog grotere keuze heb voor bloemen in een bloemstukje.
Cosmos bipinatus 
Zo is de eenjarige zomerbloeier cosmos bipinatus die nu in dit perkje staat, ook een dankbare snijbloem. We gebruikten deze bloemen ook al eens in een bloemstukje, dat hier een deze dagen nog wel zal verschijnen.

Dan staan er nog enkele geranium planten in en anjers, lavendel, kerrie plant, eucalyptus struikje, heuchera micrantha, die we ook al bij de rozenboog en in de bloemenborder langs de klimop afscheiding hebben staan.
De marjolein en de witte astilbe stonden hier al. Als we al onze kruiden bij elkaar verzamelen, die her en der in ons Hofke staan, dan kunnen we er ook een kruidenperkje van maken. Er zijn zoveel mogelijkheden, dat we dit voorlopig zo laten en nog eens een paar nachtjes over gaan slapen.

 

22:00 Gepost door Marian & Roger in tuinpraatje

De commentaren zijn gesloten.