28 juni 2008

♣ Cosmea ♣

Cosmos bipinatusDe Cosmos bipinnantus is een eenjarige zomerbloeier, die in ons pluktuintje een plaatsje heeft gekregen. Het is de eerste keer dat wij deze plant in de tuin hebben.

 Maar ik had hier en daar al gelezen dat het een dankbare snijbloem is en nu we regelmatig kriebels krijgen om een bloemstukje te maken, vonden we het de moeite om deze ook eens in de tuin te planten.

Ze hebben graag zon, maar helaas in onze tuin is er weinig volle zon. De meeste planten staan in half schaduw. In dit perkje krijgen de bloemen in de namiddag een paar uur zon en daar moeten ze het mee doen.

Dus we gaan bekijken of de cosmea in ons pluktuintje ook een grote plant gaat worden van ruim een meter hoog.  Als je de uitgebloeide er steeds uit verwijdert, zouden ze de hele zomer bloeien. Maar dat is voor ons geen probleem, met de andere bloemen doen we dit ook, allemaal om dezelfde reden, dat de plant blijft door bloeien en geen energie gaat steken in het vormen van zaad.

Al ga ik een paar bloemknoppen laten staan, die wel zaad mogen vormen, zodat ik deze plant volgend jaar zelf kan zaaien.

19:00 Gepost door Marian & Roger in eenjarige planten

De commentaren zijn gesloten.