02 juli 2008

♣ Versierde boomstronk ♣

Versierde boomstronk  20.06.08Benodigdheden: 
·         Een boomstronk, kan ook een grillige tak uit het bos zijn met enkele uitstekende armen
·         Oasisbollen (ik heb er 3 genomen omdat de stronk zich daartoe leent, maar 1 gaat ook perfect – 2 voor droge materialen en 1 voor levende bloemen) Indien de levende bloemen verwelkt zijn dan kan ik de droge materialenbol op de plaats zetten en zo blijft het bloemstuk heel lang goed) of een grafpannetje als je een grillige tak hebt
·         Watervaste tape om de oasis vast te maken
·         Bloemenvoeding en oasisprikkers, cling plaksel
·         Een houten boomschijf (facultatief) om de bol met papaverknoppen Een heel andere pose 20.06.08op te zetten.
·         Sisal, Papaverknoppen, krammen
·         Lavendel en wikkeldraad (sierdraad)
·         Rozen, anjers, hanenkammen, groene anjers  

Werkwijze: 

1.      Borstel de stronk goed af, bekijk hem goed hoe je de schikking gaat maken er zullen we verschillende mogelijkheden zijn. Eerst beslissen wat je gaat doen. Mijn stronk leende zich om ronde vormen te verwerken.

Lavendelbol - 20.06.082.      Voor het kleine bolletje met lavendel, snij de lavendel in kleine stukjes van ongeveer 5 à 6 cm. Gooi de steeltjes niet weg. Steek het bolletjes vol met lavendel. Goed dicht opeen want als de lavendel indroogt zou je openingen kunnen krijgen.

3.      Neem de steeltjes bijeen en vorm busseltjes, deze maak je vast met de sierdraad, goed aandraaien want bij indrogen zullen ze eruit vallen. Snij de busseltjes allemaal op gelijke lengte af. Leg enkele busseltjes op het lavendelbolletje.

Bol met gedroogde papaverbollen - 20.06.084.      Grotere bol met de papaverknoppen. Omwikkel de bol lichtjes met sisal in een lichte kleur die overeenstemt met de papaverknoppen. Snij de knoppen op gelijke lengte en steek de knoppen dicht tegen elkaar. Steek de bol volledig vol. Leg de bol op het houten boomschijfje als decoratie. Als de andere bloemen verwelkt zijn kan je de bol centraal plaatsen.

Centrale bol met anjers en oud roze rozen - 20.06.085.      Oasisbol met verse bloemen. Laat de bol zich goed volzuigen in lauwwarm water met snijbloemen voeding. Plaats de cling en hierop de oasisprikker, bevestig deze nogmaals met watervaste tape want de bol zal tamelijk zwaar zijn.

Prachtige rozen - 20.06.086.      Steek de bol op de oasisprikker en schik de rozen, anjers, groene anjers en de hanenkammen dooreen op de bol. Moet niet specifiek gelijk verdeeld zijn. Zie dat er geen oasis meer te zien is. Schik hierboven op nog enkele busseltjes van lavendelsteeltjes.

Nieuw soort anjers - 20.06.087.      Schik de andere bollen op hun plaats en geniet van uw werkstuk.

8.      Heb je nu een wilde tak dan bevestig je de grafpannetjes met wikkeldraad vast aan de tak.

9.      Schik nu de bloemen in de richting van de tak, ik kan het moeilijk beschrijven want elke tak is anders. Werk in de richtingen van het houtstuk dat je hebt.

 Het lijkt een beejte op een hand - 20.06.08TIP:Hou je ogen goed open als je gaat wandelen en neem steeds een grote plastic zak mee, je weet maar nooit wat je zal vinden. Kijk goed rond in het bos er is altijd iets dat je gebruiken kan en zeker waar men vers aan het kappen is. Misschien ziet het materiaal er nog niet zo uit als je zou willen maar met de tijd zal het veranderen en zal je het zeker kunnen gebruiken.

Je ziet zelf de steeltjes moet je niet weggooien, eigenlijk kan een goede bloemschikker alles gebruiken.

Heel veel plezier met de zoektocht en de verwezenlijking ervan. 
Theresa,

10:00 Gepost door Marian & Roger in bloemschikken-speciaal

De commentaren zijn gesloten.