02 oktober 2008

♣ Versierde kastanjebol ♣

Laatst met een wandeling heb ik wilde kastanjes verzameld en omdat het toch geen mooi weer is om in de tuin bezig te zijn, gaan we eens kijken wat ik nog zoal in huis heb om er een leuke creatie mee te maken.

kastanjebolKastanjes
Deco zonnebloemetjes
Mos
Krammen
Lijmpistool
Hulst
Oasisprikker
4 bamboestokjes van 10 cm. lang
1 isimobol van ongeveer 15 cm. doorsnee
1 oasisbol van ongeveer 8 cm. doorsnee

Eerst lijm ik aan de onderkant van de isimobol de vier bamboestokjes, zodat de bol blijft staan.
Ondertussen leggen we de oasis in water.
Als je enkel droog- of deco bloemen, kan je ook een bol nemen van schuim.

Dan lijm ik de kastanjes op ruim een halve bol. De rest werk ik af met mos en steek ik hier en daar vast met krammen. Verder verwerk ik ook mos tussen de openingen van de kastanjes.

Daarna steek ik in het tweede bolletje een oasisprikker, zodat ik die vast kan zetten op de kastanjebol. Over dit bolletje verdeel ik mos en steek dit wederom vast met krammen, daarna verdeel ik de zonnebloemetjes over dit bolletje en bevestig ik dit op de kastanje bol.

Het bolletje met zonnebloemen maak ik ook nog vast met binddraad aan de kastanjebol. In feiten is dit al mooi om te zien en zou de creatie af kunnen zijn. Maar er liggen nog enkele hulsttakken die ik laatst heb geplukt en op een koele ruimte in bewaring heb.

Ik wist niet goed hoe ik dit zou doen, maar liet mijn fantasie haar gang maar gaan en schikte de grote takken schuin onder in het kleine oasisbolletje. Een kort hulsttakje met besjes dan weer rechts boven.
Ik bekeek deze creatie op een afstand en ontdekte een vogel met een paar blaadjes groen in zijn bek.

Als de besjes van de hulsttakken zijn verdord, verwijder ik deze en is het stukje ook nog leuk als decoratie en wie weet maken we er weer een andere leuke creatie mee.

Groetjes uit ons Hofke!

12:00 Gepost door Marian & Roger in bloemstukjes marian

De commentaren zijn gesloten.