24 november 2008

♣ Landelijke adventkrans♣

Mijn landelijke krans - 19.11.08Benodigdheden:

·         Strokrans van Ø 50 cm
·         Groen lint om rond de strokrans te doen (speciaal voor strokransen)
·         Mos, verschillende soorten, zoals: plat-, rendier-, bolletjes- en IJslandsmos.
·         Dennengroen (ik heb Nobulus den gebruikt, deze droogt mooi in den valt niet af – te koop bij bloemisten) of conifeer, of jeneverbesgroen…
·         Verschillende soorten dennenknoppen
·         Takjes met mos
Natuurlijke materialen - 19.11.08·         Witte abeelblaadjes (gedroogde)
·         Eikels, eikeldopjes, beukennoot bolster, enz.…
·         Parelhoenpluimpjes
·         Krammen
·         Lijmpistool

Bovenaanzicht van de landelijke krans - 19.11.08Werkwijze: 

1.      Omwikkel de krans met het groene lint. Beslis nu of je de krans wil ophangen of plat laat liggen. Indien je hem hangt dan moet je een lus maken om de krans te kunnen ophangen.

Soorten mos doorelkaar gebruikt - 19.11.082.      Neem de verschillende soorten mos en kram deze op de buiten-, binnenzijde en bovenop de krans. Vorm eerst een dik bolletje (mag echt een grote prop zijn) van het mos en steek dan aan de buitenzijden vast. Verwerk het mos zo over de gehele krans en gebruik alle soorten mos dooreen.

Verschillende soorten dennenknoppen - 19.11.083.      Vul de openingen met korte takjes gekozen groen. Goed vastkrammen en zien dat de dikte evenredig is met de dikte van het bolletje mos. Het moet namelijk een ronde krans worden. Dus goed in het oog houden dat je de ronde vorm aanhoudt. Bekijk de krans telkens goed zowel aan de binnen- als aan de buitenkant om dit effect te bekomen.

Eikels en beukennootjes - 19.11.084.      Nu kan je met de versiering van de krans beginnen, het eerst plak je de dennenknoppen erop, mooi over de krans verdelen. Mocht je dikke dennenknoppen hebben die zwaar zijn dan moet je eerst aan de onderkant een gaatje boren er wat lijm indoen en dan dadelijk een satéstokje erin steken en zo in de krans bevestigen. Let wel op indien je een kleinere krans gebruikt dan mogen de knoppen niet te dik zijn ander valt de krans uit de toon. Verhoudingen goed respecteren.

5.      Ga nu verder met het overige materiaal en zie dat je een mooi geheel bekomt. Telkens even de krans van veraf bekijken dit geeft een beter beeld en dan zie je dadelijk waar nog wat materiaal kan geplakt worden.

Parelhoenpluimpjes - 19.11.086.      Als laatst plak je de pluimpjes.

7.      Voorlopig heb ik nog maar 1 dikke kaars in de krans gezet gezien het nog geen advent is. Met de adventstijd zal ik 4 stompkaarsen in het midden plaatsen van 4 verschillende hoogtes.

TIP:

Je kan indien gewenst ook kleine kerstballetjes erop leggen of vastplakken. Ik heb het bewust niet gedaan omdat ik met natuurlijke materialen heb gewerkt en ik de krans na de feestdagen nog lang kan laten liggen en deze niet gebonden is aan de kersttijd.

Hou er wel rekening mee indien je de krans zou ophangen moet je met de stand van de dennenknoppen en de andere opgeplakte materialen rekening houden want dit geeft een ander optisch zicht. Daarom hou je af en toe de krans even tegen een muur om het uitzicht te controleren.

Deze krans neemt wel even je tijd in beslag maar het is wel de moeite waard. 

Geniet al vast van de voorbereiding op de komende feestdagen.

Theresa,

* Foto update met kaarsen.

Krans nu met stompkaarsen - 22.11.08- 02

 Zijaanzicht - 22.11.08- 01

 

12:00 Gepost door Marian & Roger in bloemschikken-kransen

De commentaren zijn gesloten.