07 december 2008

♣Kerstdeurkrans met lichtjes♣

Kerstkrans met lichtjes - 1.12.08Benodigdheden:

·         2 strokransen, 1 grotere en 1 kleinere
·         Groen lint (plastic) om rond de kransen te draaien
·         Krammen
·         Wikkeldraad (gewone)
·         Stevige satéstokjes
Zijkant - 1.12.08·         1 dikke pookdraad 1.2mm
·        
Nobulusden takken (houden de naalden goed) of van gewone kerstden
·         Mos
·         Sierdraad
·         1 slinger kerstlichtjes
·         Witte skeletblaadjes
·         Strik of een mooi stukje koord om de krans op te hangen, indien je een strik neemt hou dan rekening met de kleur van gebruikte materialen.

Werkwijze: 

Lichten branden - 1.12.081.      Omwikkel de beide kransen eerst met het groene plastic lint. Vorm op de grootste krans een lus om de krans op te hangen. Moet goed bevestigd worden daar de krans tot een redelijk gewicht heeft.

2.      Voor de grootste krans knip je de dennentakken in korte stukken. Maak de wikkeldraad vast om de krans en leg de takjes van buiten naar binnen en wikkel de draad er rond. Zo ga je dakpansgewijze verder tot je terug aan het begin komt. Hecht de draad af en werk de draad goed in. De laatste 5 cm van de krans zal je de takjes met krammen moeten bevestigen om een mooie afwerking te verkrijgen. Leg de takjes tussen de takjes van de begintakjes en kram ze vast. Bij het vormen van de krans moet je er wel op letten dat de dikte van de krans gelijk blijft.

3.      De kleinere krans beleg je met het mos en je rolt er steeds de sierdraad over, doe dit lichtjes zodat je het mos niet te fel aantrekt.


Zo zitten de lampjes tussen de 2 kransen in - 1.12.084.      Test de lampjes of ze branden. Omwikkel nu elk lampje met een skeletblaadje en maak dit vast met het sierdraadje. Hou er rekening mee waar je lichtbron is om de stekker in te steken. Het uiteinde van de kabel leg je dan boven, onder of opzij, dit hangt af van je lichtbron.


5.       Verdeel de lampjes op evenredige afstand van elkaar in de krans en zie dat er nog enkele aan de binnenkant van de krans komen. Steek de lampjes met een kram vast zodat ze zich niet kunnen verplaatsen.

Geeft een prachtig beeld als het donker is - 1.12.086.      Leg de kleinere krans in het midden op de grotere en steek de 2 kransen aan elkaar vast door middel van de satéstokjes.

7.      Steek de strik door de lus van de krans en hang de krans op aan de deur.

TIP:

·         Je kan de kransen zo verscheiden maken als je zelf verkiest, i.p.v. de lampjes kan je ook hortensia, rozen (snij de hoofdjes af met zo’n 5 cm steel aan, ze drogen dan mooi in, gebruik hiervoor wel donkerrood of oudroze kleuren deze worden nl. niet bruin), kleine kerstballetjes of strikjes gebruiken.

·         De bovenste krans kan ook met conifeer, tillandsia, takkenkransje of gewoon lint. 

Ik wens jullie allemaal een prettige adventstijd.

Theresa,

10:00 Gepost door Marian & Roger in bloemschikken-kerst

De commentaren zijn gesloten.