15 december 2008

♣Kersthoorn op terrastafel♣

Kersthoorn - 10.12.08Benodigdheden:

·         Stuk ijzerdraad 60 op 60 cm  (kippengaas met kleine gaatjes), of  kleiner, hangt af hoe groot u een kersthoorn wil maken
·         ½ Isomobol die in de opening van de hoorn zal passen, je kan ook eerst de isomobol kiezen en daar uw draad rond doen, zo heb je dadelijk de maat van de hoorn
Zicht op de gebruikte materialen - 10.12.08·         Wikkeldraad
·         Veel krantenpapier
·         Satéstokjes
·         Lappen mos
·         Sierdraad
·         Oasis en snijbloemenvoeding
·         Groenmateriaal, dennentakken, conifeer, Eucalyptus, maretak, safaripakket grijs en knoppen, 3 tillandsia bladeren, mimosagroen, eventueel lavendeltakjes of ander grijs materiaal uit de tuin.
·         Versieringen: kerstbal, kleine kerstballetjes, sierlint, deze materialen afstemmen in 1 kleur, vb. zilver, goud, bordeaux, enz.…
·         Krammen
·         Zilver gespoten dennenknoppen, deze op draad zetten

Eucalyptus en safaripakket - 10.12.08Werkwijze:

1.    Leg de ½  isomobol op de draad en draai de draad er rond zoals een frietzak. Neem stukjes wikkeldraad en naai aan elkaar zodat de frietzak dicht is.

Tylandsia en kerstbal - 10.12.082.    Neem de ½  isomobol eruit en vul het kippengaas met proppen krantenpapier.  Goed aandrukken zodat hij vast is. Plooi de top een beetje naar boven. Steek nu de isomobol terug in de holte en plooi het teveel aan draad goed over de isomobol naar binnen in de bol. Neem enkele satéstokjes en prik deze door de isomobol tot in de kranten zodat deze goed vast zit.

maretakjes - 10.12.083.    Maak de sierdraad vast een de top van de hoorn en leg hierop de lappen mos en wikkel de sierdraad erover. Ga zo verder tot de gehele hoorn bedekt is. Werk de rand af met stukjes mos die je vastzet met kleine krammen.

Rijk aan materialen - 10.12.084.    Laat de oasis zich volzuigen in de snijbloemenvoeding en plaats de oasis in de ½  isomobol. Verwerk nu het groen volledig over de opening van de hoorn. De takken eerst van lang naar kort.

5.    Daarna verwerk je al het andere materiaal tussen de dennentakken.

Versierde terrastafel met kersthoorn - 10.12.086.    Zet de grote kerstbal op een ijzerdraad en verwerk hem in het midden van het stuk. De zilveren dennenknoppen op draad, draad tussen de schubben trekken en vastdraaien.

7.    Verdeel de kleine kerstballetjes per 3  in het stuk. De 3 tillandsia bladeren worden met krammen vastgemaakt.

8.    Breng de gekozen versieringen aan.

9.    Indien je materiaal hebt dat te kort is, steeds op draad zetten.

10. Leg de hoorn op een terrastafel. Je zal zeer lang plezier hebben deze dagen van deze kersthoorn. Zeker indien deze ’s morgens licht berijmd is.

Tip:

Indien je wenst kan je in deze hoorn ook lampjes verwerken, denk eraan indien ze buiten blijven dat het extra lampjes voor buiten moeten zijn. Deze kan je dan verwerken tussen de takken.

Veel plezier met deze Kersthoorn.

Theresa,

12:00 Gepost door Marian & Roger in bloemschikken-kerst

De commentaren zijn gesloten.